V Šali by mohli znovu otvoriť detskú pohotovosť. Rezort zdravotníctva diskutoval s Nitrianskym samosprávnym krajom

včera 20:47

Do Šale by sa mohla opäť vrátiť detská pohotovosť. Fungovala by v priestoroch krajskej Polikliniky Nitrianskeho samosprávneho kraja Šaľa, a to každý pracovný deň i počas víkendov.

Nemocnica ilu ambulancia sestra lôžko 1140px (TASR/František Iván)
Foto: TASR/František Iván (ilu)

V pondelok (21.10.) sa v tejto súvislosti stretli minister zdravotníctva Kamil Šaško, štátny tajomník rezortu Michal Štofko, predseda NSK Branislav Becík a primátor Šale Jozef Belický. Informoval o tom Jakub Takáč z komunikačného oddelenia NSK.

"Rodičia so svojimi ratolesťami musia často aj neskoro večer hľadať lekárov v okolí. Počúvame obyvateľov nášho kraja a riešime ich starosti. Začíname intenzívne pracovať na tom, aby bola v meste Šaľa opäť zabezpečená detská lekárska pohotovosť," zhrnul Becík.

Vypršala licencia

Ide podľa neho o zdieľanú aktivitu NSK, mesta a ministerstva zdravotníctva. Teší ho, že sa posúvajú bližšie k tomu, aby sa detská pohotovosť do Šale vrátila v tomto kalendárnom roku.

Činnosť ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Šali sa skončila vypršaním platnosti licencie. Obyvatelia šalianskeho regiónu musia v prípade potreby navštíviť najbližšie ambulancie pohotovostnej služby pre deti a dorast v Nových Zámkoch alebo v Nitre.

Pozrite si archívnu reportáž o rekonštrukcii nemocnice v Banskej Bystrici zo 14. októbra 2024:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok