Agresivita a ružový kokaín: Nové skutočnosti odhaľujú posledné chvíle bývalého člena One Direction Liama Payna

Spevák Liam Payne, ktorý minulý týždeň (16.10.) zomrel po páde z balkóna, mal v krvi tzv. ružový kokaín. Drogu potvrdil pred oficiálnou správou z toxikológie anonymný zdroj, píše The Guardian.

liam payne ružový kokaín
Foto: TASR/AP, Profimedia

Podľa správy z toxikológie mal 31-ročný bývalý spevák One Direction v tele viacero drog vrátane krak kokaínu a metamfetamínu. Portály ABC News a TMZ uvádzajú, že mal v krvi aj benzodiazepín (liečivo podávajúce sa pri úzkostiach). Zdroj podľa The Guardian uviedol, že jednou z drog bol aj tzv. ružový kokaín. Droga je zložená z metamfetamínu, ketamínu a extázy.

Čo je ružový kokaín?

Ružový kokaín je podľa Poison Control prášková zmes drog, ktorá zvyčajne nezahŕňa kokaín, ale kombináciu iných drog. Má ružovú farbu vďaka pridanému potravinárskemu farbivu a niekedy jahodovej alebo inej príchute. Ružový kokaín sa zvyčajne užíva buď vo forme piluliek, alebo sa šnupe ako prášok. Zriedkavo sa podáva injekčne. Často sa označuje aj ako Tusi, Tuci, Tusibi a Tucibi. 

Anonymný zdroj povedal agentúre Associated Press, že predbežná toxikologická správa naznačila dôkazy o kokaíne. Zdôraznil ale, že tieto počiatočné výsledky neponúkajú presné údaje o množstve, ktorá mal mať pred smrťou v krvi. Očakáva sa, že konečné výsledky toxikológie budú zverejnené do niekoľkých týždňoch.

Zdroj hovoril pod podmienkou anonymity, pretože nebol oprávnený informovať novinárov. O predbežnej správe v pondelok informovali miestne médiá.

Paynova pitva dospela k záveru, že jeho smrť spôsobil pád z tretieho poschodia z okna hotela. Prokuratúra vylúčila, že by sa na tom podieľal niekto iný.

Polícia uviedla, že z okna vyskočil

Spevák sa mal pred smrťou správať zmätene a agresívne. Vo vyhlásení polície pre The Associated Press sa uvádza, že Payne „vyskočil z balkóna svojej izby“.

Zamestnanci hotela zavolali políciu z obavy, že si ublíži. Varovali ich pred „agresívnym mužom, ktorý by mohol byť pod vplyvom drog alebo alkoholu,“ stojí vo vyhlásení.

Izba, v ktorej bol Payne ubytovaný, bola zdemolovaná. Policajti v izbe našli aj množstvo dávok drog a drogových pomôcok. Okrem toho sa vo vani apartmánu nachádzali stopy po sviečke a hliníkovej fólii.

Pozrite si reportáž o úmrtí Liama Payna zo 17. októbra:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok