Prípad Liama Payna: Bol zmätený a správal sa násilne, opisujú svedkovia. Už je známa príčina smrti

včera 14:15 , Aktualizované: včera 16:50

Predtým, ako bývalý člen skupiny One Direction Liam Payne zomrel po páde z hotela v Argentíne, sa údajne správal násilne a zmätene.

Liam Pain.png
Foto: X/El Nacional

Zamestnanci hotela na neho dokonca zavolali políciu. Po spevákovej smrti bola prehľadaná aj jeho izba, ktorá bola značne zdemolovaná a plná drog, informuje CNN Prima News.

Agresívny hosť pod vplyvom drog

Políciu krátko po 17.00 h zavolali zamestnanci hotela, ktorí nahlásili "agresívneho hosťa, ktorý bol zjavne pod vplyvom drog alebo alkoholu".

V nahrávke telefonátu, ktorú má k dispozícii spravodajská stanica CNN, manažér hotela opisuje muža v hotelovej hale, ktorý "rozbíja veci a ničí celú izbu", a žiada, aby k nim čo najskôr poslali hliadku. Hovorí, že nevie, či je muž v ohrození života.

Podľa novín Clarin svedkovia tiež tvrdili, že sa spevák správal zmätene a rozbil svoj notebook. Následne bol odvedený späť do svojej izby. O niekoľko minút neskôr zamestnanci údajne počuli hluk z dvora, kde bolo následne objavené spevákovo telo.

Príčina spevákovej smrti

Riaditeľ záchrannej služby v Buenos AiresAlberto Crescenti potvrdil, že Payne utrpel vážne zranenia po páde z výšky približne 40 metrov. "Zranenia boli nezlučiteľné so životom," povedal Crescenti.

Dodal, že príčinou spevákovej smrti bola pravdepodobne fraktúra lebky a na mieste sa už nedala vykonávať resuscitácia.

Fotografie Paynovej hotelovej izby, ktoré zverejnila polícia v Buenos Aires, ukazujú zdemolovaný interiér. Na jednej zo snímok je napríklad vidieť rozbitú televíznu obrazovku. Policajti v izbe našli aj množstvo dávok drog a drogových pomôcok. Okrem toho sa vo vani apartmánu nachádzali stopy po sviečke a hliníkovej fólii.

Fanúšikovia sa zhromaždili pred hotelom, aby vzdali spevákovi hold, niektorí tam zapálili aj sviečky.

Payne pricestoval do Buenos Aires na koncert svojho bývalého kolegu z kapely One Direction Nialla Horana len niekoľko dní pred tragédiou. Jeho posledné príspevky na sociálnych sieťach ukazovali šťastné chvíle s partnerkou Kate Cassidy a výlety do Argentíny.

Na úmrtie reagovala aj rodina

„Naše srdcia sú zlomené. Liam zostane navždy v našich srdciach. Budeme naňho spomínať ako na láskavého, zábavného a odvážneho človeka,” uviedla vo vyhlásení spevákova rodina.

Pozrite si archívnu reportáž z 11. marca 2024 o tom, ako Argentína bojuje proti drogovej kriminalite. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok