Dúhovú lampu na Zámockej niekto premaľoval na sivo. Plaváková sa hnevá, Bratislava avizuje riešenie

včera 21:39 , Aktualizované: dnes 13:51

Dúhovú lampu pred bývalým barom Tepláreň, kde pred dvoma rokmi došlo k tragickému útoku na dvoch ľudí z LGBTI+ komunity, niekto premaľoval sivou farbou. Upozornila na to poslankyňa PS Lucia Plaváková na sociálnej sieti. Mesto plánuje nápravu.

stĺp lampa na Zámockej
Foto: Facebook/Tepláreň

Poslankyňa PS tvrdí, že tento čin predstavuje snahu niektorých jednotlivcov o vymazanie farieb a rozmanitosti z našich ulíc.

Podľa Plavákovej je obzvlášť znepokojivé, že k tomuto incidentu došlo len dva dni po výročí vraždy dvoch mladých ľudí, čo podľa jej slov tento "akt barbarstva" ešte viac zintenzívňuje.

Mesto ohlásilo vec na polícii

So situáciu už bol oboznámený aj Magistrát mesta Bratislava, ktorý plánuje obnoviť pôvodné dúhové sfarbenie lampy.

„Z našej strany nikto nerealizoval náter uvedeného stĺpu na šedo. Celú vec postupuje mestskej polícii ako ohlásenie vzniku škody na majetku mesta. Naším zámerom je čo najskôr vrátiť náter do pôvodnej dúhovej podoby, na čom už aj v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným centrom pracujeme,“ uviedla Martina Hladíkova z TSB (Technické siete Bratislava).

Tepláreň reaguje

Facebooková stránka Tepláreň reagovala na celú situáciu. Pripomenula nedávne druhé výročie od smrti Matúša a Juraja na Zámockej. „Ich nezmyselne vyhasnuté životy pripomínal aspoň dúhový stĺp, ktorý sa podarilo vďaka pomoci magistrátu namaľovať minulý rok v apríli. Neubehli ani tri dni od 2. výročia teroristického útoku, keď to niekto mal potrebu v noci prestriekať na šedo,“ uviedla stránka. Mesto ich ubezpečilo, že lampu vrátia do pôvodnej podoby a pokúsia sa zistiť, kto stĺp prestriekal. „Sme radi, že Bratislava je a bude dúhová," dodala.

Pozrite si, ako si obete vraha zo Zámockej uctili v Trenčíne.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok