Slafkovský sa po kritike opäť ozval zo zámoria: Mám chuť ďalej reprezentovať. Šancu, ktorú mi dali, som už splatil

Juraj Slafkovský reagoval v zámorí na odpoveď od vedenia nášho hokeja na jeho kritiku fungovania zväzu. Pre The Athletic sa vyjadril, že to nič nemení na jeho chuti reprezentovať a že si so zväzom nechce donekonečna odkazovať cez médiá.

Slafkovský upozorňoval najmä na to, že v slovenskom hokeji vládne rodinkárstvo a že vo vedení chýbajú ľudia, ktorí majú úprimný záujem o napredovanie slovenského hokeja.

Zväz na čele s Miroslavom Šatanom neskôr v stanovisku uviedol: „Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča. Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali, a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať... ."

Zväz tiež dodal, že veria, že Juraj už bude mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie. Slafkovského odpovedať na reakciu bola v duchu, že dostal aj podporné správy, verejne sa po ňom podobne kriticky vyjadril napríklad otec Martina Fehérváryho.

"Len sa snažíte skrývať za skutočnosť, že som mladý, čo je trochu šialené. Zrejme som nebol milý k spoluhráčom na olympiáde. Je to trochu zvláštne, pretože pár chalanov z tímu mi napísalo esemesky a povedali mi, že so mnou súhlasia. Aj ďalší ľudia mi píšu a ďakujú za to, čo som povedal,“ vyjadril sa Slafkovský.

Nechce veci odkazovať cez médiá

Slafkovský si už nechce veci odkazovať cez médiá a nemyslí si, že by sa mala miešať jeho príležitosť v reprezentácii s problémami slovenského hokeja.

"Nechcem sa s nimi hádať. Dali mi šancu, keď som mal šestnásť. Myslím si však, že svojimi výkonmi som ju splatil. Teraz je to na nich. Poznajú pravdu, všetci ju poznáme. Je to len o tom, či jej budú čeliť alebo sa pred ňou budú skrývať. Ako sa ku mne postavia a ako sa na mňa budú pozerať, je len ich voľba. Povedal som, čo som povedal, no stále chcem reprezentovať, hrať na olympiáde a o niečo zabojovať. To rozhodnutie však už nie je na mne," dodal Slafkovský.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok