SZĽH reaguje na Slafkovského kritiku: Neuvážené slová mladého hráča, ktoré sa určite ťažko čítali spoluhráčom

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zareagoval na nedávny rozhovor Juraja Slafkovského pre kanadský portál The Athletic.

Neuvážené slová

SZĽH v stanovisku, ktoré obdržala redakcia ta3, jeho vyjadrenia označil za neuvážené.

"Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať. Sme presvedčení, že v našej krajine pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov a odborníkov, na ktorých skutočne stojí slovenský hokej. Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie,“ uviedol zväz.

Kritizoval zväz

Slafkovský, ktorý je momentálne hviezdou tímu Montreal Canadiens, totiž kritizoval stav slovenského hokeja a fungovanie SZĽH.

Poukázal na neefektívnosť a korupciu v slovenskom hokejovom systéme: „Na Slovensku je všetko o známostiach a každý sa o tom bojí hovoriť.“

V rozhovore tiež kritizoval vedenie SZĽH a vyzval na zmeny, ak chce Slovensko v hokeji opäť dosahovať úspechy. „Niektorí ľudia tam sú preto, aby profitovali oni, a nie slovenský hokej,“ poznamenal.

Slafkovský tiež varoval pred uspokojením po úspechu na olympiáde, kde Slovensko získalo bronz.

Podľa neho by pri účasti hráčov z NHL Slovensko medailu nezískalo a vyzval na ďalšie zlepšenia vo vedení slovenského hokeja, aby sa zabezpečila jeho budúcnosť.

Pozrite si aj reportáž o rozhovore, ktorý hokejista poskytol pre portál The Athletic:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok