Žene padla na krk posteľ a udusila ju. Jej bezmocný boj o život opísala dcéra

Britku usmrtila posteľ s úložným priestorom. Nábytok padol 39-ročnej žene na krk, ktorá neskôr zomrela na udusenie. O prípade informuje CNN.

zenu zabila postel
Foto: reprofoto: CNN/Instagram

Majiteľka salónu krásy Helen Daveyová, ktorá žila v severovýchodnom Anglicku, zomrela v júni, keď sa „nakláňala pod úložným priestorom postele“, uviedol koroner Jeremy Chipperfield v správe, ktorú zverejnil minulý týždeň.

Časť s matracom na ženu nečakane padla. „Jej krk sa zasekol pod hornou plochou bočnej základne postele,“ vysvetlil Chipperfield pre CNN. „Nemohla sa vyslobodiť a zomrela na polohovú asfyxiu. Jeden z dvoch zdvihákov, ktoré časť postele držia vo vzduchu, bol poškodený,“ dodal koroner.

Dcéra sa ju snažila oživiť

Ženu našla jej dcéra Elizabeth. „Vyšla som na poschodie, dvere do spálne mojej mamy boli otvorené. Videla som ju ležať na chrbte s hlavou pod posteľou,“ povedala dcéra obete na súde.

Dodala, že jej mama mala nohy pokrčené, akoby sa snažila vstať. Keď sa snažila zdvihnúť vrch postele z jej hlavy, posteľ sa už nedala zdvihnúť pomaly a po pustení by rýchlo spadla nadol.

„Všimla som si, že má modrú tvár s odtlačkom na krku od rámu. Podarilo sa mi ju vytiahnuť von. Obávala som sa, že je mŕtva, pretože nevydávala žiadne zvuky. Začala som s resuscitáciou a všimla som si, že nedýcha,“ povedala.

Chipperfield varoval, že existuje riziko ďalších úmrtí, ak sa neprijmú opatrenia. Zdôraznil, že existencia a používanie mechanizmov plynových piestových lôžok, ktorých zlyhanie predstavuje riziko ohrozenia života, vyvoláva obavy do budúcnosti.

Pozrite si archívnu reportáž zo septembra 2023:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok