SNS opäť tvrdo útočí na Dolinkovú a Hlas: Nepriniesla žiadne reformy, oligarchovia sú po roku vlády ešte bohatší

Strana SNS ostro kritizuje bývalú ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú a stranu Hlas-SD za ich nedostatok výsledkov v kľúčových rezortoch.

20222608_smer_sns_mazgut_bsk_04895581.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

SNS v stanovisku uviedla, že ministerka Dolinková počas svojho pôsobenia v rezorte zdravotníctva neuskutočnila žiadne reformy a nezlepšila transparentnosť Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Podľa národniarov ignorovala komunikáciu so zástupcami odborových organizácií a ešte viac prehĺbila rozpočtový schodok poisťovne.

Zanedbala boj proti oligarchom, tvrdí SNS

SNS zdôrazňuje, že Dolinková takisto zanedbala boj proti oligarchom, ktorí "sú po roku vlády ešte bohatší."

Podľa SNS ide o závažný problém, ktorý poukazuje na nedostatok systémových zmien v oblasti správy štátu.

Vo svojom vyhlásení strana uvádza: „Očakávali sme, že ministerstvo vnútra začne konať a vyšetruje dôležité kauzy, vrátane otázok spojených s obdobím pandémie Covidu.“

SNS zároveň kritizuje predsedu Hlasu-SD Matúša Šutaja Eštok za otváranie voľby predsedu Národnej rady SR, čo vnímajú ako pokus odviesť pozornosť od skutočných problémov v zdravotníctve a ďalších rezortoch.

Požadujú výsledky

„Ľudia čakajú vyšetrenia káuz a reformu zdravotníctva. Strana Hlas-SD si tieto oblasti zobrala na starosť, a preto je relevantné, aby sme ako koaliční partneri požadovali výsledky,“ zdôrazňuje SNS.

Predstavitelia strany tiež upozornili, že predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok by sa mal venovať skôr systémovej práci v polícii, namiesto otvárania tém, ktoré sú predmetom koaličnej rady.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok