VIDEO: Policajti neverili vlastným očiam. Vodič na ceste kľučkoval zo strany na stranu, nafúkal takmer šesť promile

Českí policajti zverejnili zvláštnu jazdu vodiča Seatu na Morave. Šofér osobného auta nafúkal takmer šesť promile. To je hodnota, ktorá pre bežného smrteľníka znamená otravu alkoholom a ohrozenie života.

Česko, vodič
Foto: Reprofoto: Youtube/ Policie ČR

Na zvláštnu jazdu, počas ktorej vodič opakovane išiel do protismeru, upozornil svedok, ktorý ju natočil prostredníctvom kamery na palubnej doske auta.

Divoká jazda

Na záberoch je vidieť, ako sa vozidlo neisto pohybuje po ceste a "kľučkuje" z jednej strany na druhú. Vodič vošiel dokonca aj do protismeru, kde ohrozoval iné autá. Našťastie nedošlo k žiadnej kolízii. Počas jazdy brzdil bez dôvodu, píšu novinky.cz.

"Vodič sa snažil udržať auto na ceste. Privolaná cestná hliadka zistila očakávané, len hodnota zistenej hladiny alkoholu jej vyrazila dych. Päťdesiatpäťročný vodič nafúkal takmer šesť promile," uviedol policajný hovorca Bohumil Malášek.

Podľa hovorcu muža dobre poznajú, od začiatku roka ho hliadky štyrikrát prichytili, ako šoféruje opitý. Množstvo vypitého alkoholu mu neprekážalo, najnižšia hodnota bola dve promile v polovici januára pri kontrole v Letoviciach.

"Zrejme si z dvojročného zákazu šoférovania nič nerobil. Po poslednom priestupku mu polícia zadržala auto. Vozidlo s najväčšou pravdepodobnosťou prepadne v prospech štátu. Okrem toho musí vodič rátať minimálne so zvýšením trestu," dodal hovorca.

Pozrite si archívnu reportáž zo 4. septembra 2024 o tom, ako slovenskí policajti odštartovali akciu s názvom "Buď rozumný", alkohol za volant nepatrí.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok