Syn Lukáša Machalu už nie je obvinený v prípade krádeže kabelky. Vraj bol v tom čase "nepríčetný"

11.10.2024 18:40

Syn štátneho úradníka Lukáša Machalu pred niekoľkými mesiacmi odcudzil v bratislavskej Dúbravke kabelku staršej žene. Polícia čin vyšetrovala ako krádež, dnes je však stíhanie zastavené pre "nepríčetnosť".

šimkovičová a machala.jpg
Foto: TASR/Dano Veselský

Prípad krádeže, v ktorej figuroval syn generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva kultúry Lukáša Machalu, bol po viac ako štyroch mesiacoch ukončený návrhom na zastavenie trestného stíhania. Informoval o tom web startitup.sk.

Samuel Machala, obvinený z krádeže kabelky staršej ženy v bratislavskej Dúbravke, sa vyhol trestu pre údajnú nepríčetnosť.

„Vyšetrovanie tohto prípadu bolo dňa 04.10.2024 ukončené podaním návrhu na zastavenie trestného stíhania podľa § 215 ods. 1 písm. e) Trestného poriadku a vyšetrovací spis bol zaslaný na Okresnú prokuratúru Bratislava IV,“ uviedol pre web policajný hovorca Michal Szeiff.

Daný paragraf hovorí práve o tom, že trestné stíhanie má byť zastavené, ak je páchateľ v čase činu nepríčetný, a teda nie je trestne zodpovedný,

Incident sa odohral 29. mája 2024, keď Machala ukradol kabelku seniorke a z miesta činu ušiel. Bezprostredne po incidente ho však zadržala polícia. Polícia ho stíhala ze trestný čín krádeže.

Kvalifikácia skutku bola definitívne stanovená ako krádež, nie lúpež, pretože pri čine nebolo použité násilie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok