Syn Lukáša Machalu mal napadnúť policajnú hliadku. Do potýčky so zákonom sa dostal aj v minulosti

17.9.2024 19:07

Samuel Machala, syn Lukáša Machalu, mal napadnúť policajnú hliadku, ktorú privolal do nemocnice tamojší personál. Ak ho obvinia, pôjde už o druhý trestný čin.

Machala, Šimkovičová
Foto: TASR/Pavol Zachar

Syn generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáša Machalu, Samuel Machala, sa mal dostať do potýčky s policajnou hliadkou. Informoval o tom portál aktuality.sk, ktorý sa odvolal na vlastné zdroje.

23-ročný syn vysokopostaveného štátneho úradníka mal napadnúť policajtov, ktorých privolal personál jednej z bratislavských nemocníc. Podľa neskoršieho vyjadrenia Lukáša Machalu je v nej jeho syn hospitalizovaný kvôli dlhodobým zdravotným problémom.

Konkrétne detaily incidentu nie sú známe. Nepozná ich ani generálny tajomník, ktorý pre aktuality.sk uviedol, že bude rešpektovať postup orgánov činných v trestnom konaní. Samuel Machala zatiaľ obvinený nie je, no polícia prípad vyšetruje ako trestný čin útoku na verejného činiteľa.

Nejde o prvý prípad

Syn generálneho tajomníka sa dostal do problémov so zákonom aj pred niekoľkými mesiacmi. V bratislavskej Dúbravke strhol dôchodkyni z pleca kabelku a ušiel. Bezprostredne po incidente ho však zadržala polícia. Polícia ho stíha ze trestný čín krádeže, prípad zatiaľ uzavretý nie je.

Pozrite si tlačovú besedu o avizovaných zmenách v polícii:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok