Dolinková sa už nevráti ako poslankyňa do parlamentu, pracovať bude pod Šaškom. Rysuje sa jej aj miesto v OSN

Po tom, čo Zuzana Dolinková podala demisiu a prezident Peter Pellegrini vymenoval na post ministra zdravotníctva Kamila Šaška, nikto nevedel, čo bude ďalej.

Dolinková, Šaško, zdravotníctvo
Foto: Instagram/Zuzana Dolinková

Podľa denníka Postoj šéf Hlasu Matúš Šutaj Eštok v Slovenskom rozhlase prezradil, aké sú ďalšie kroky bývalej ministerky zdravotníctva. Dolinková sa zatiaľ na túto tému nevyjadrila.

Plány do budúcnosti

V relácii Otvorene s Annou Vargovou Šutaj Eštok potvrdil, že Dolinková sa do parlamentu už nevráti.

"Politika je náročná. Ona bola vždy profíčka, ktorá mala v srdci zdravotníctvo a chcela ho riešiť. V politike bola prvýkrát a môžem iba potvrdiť, že bývalá ministerka požiadala povereného predsedu Národnej rady, že si nebude uplatňovať poslanecký mandát," povedal.

Zdôraznil, že Dolinková zostáva podpredsedníčkou Hlasu, kde sa bude odborne venovať zdravotníctvu.

Boxerské rukavice ako darček

Šutaja Eštoka by uvítal, keby exministerka odovzdá agendu a pomôže novému ministrovi zdravotníctva, ktorému už darovala boxerské rukavice.

Dolinková sa po demisii na Instagrame vyjadrila, že "v tejto chvíli cítim, že si potrebujem získať istý odstup od politického kolotoča a tlaku, ktorému som čelila počas vykonávania funkcie ministerky, a rozhodnúť sa o ďalšom mojom pôsobení". napísala vo štvrtok na Instagrame po podaní demisie. Je však zrejmé, že od politiky si chce dať pauzu.

Budúcnosť v OSN

Podľa najnovších informácií denníka Postoj by mohla Dolinková dostať miesto v štruktúrach Organizácie Spojených národov (OSN). 

"V politickom zákulisí" sa hovorí, že funkciu, ktorú by mohla obsadiť, je spojená so Svetovou zdravotníckou organizáciou, ktorá spadá pod OSN.

Pozrite si archívnu reportáž zo 7. októbra 2024 o tom, ako Dolinková podala demisiu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok