Agresívnou jazdou zabil hviezdu NHL aj jeho brata. Vodič do auta nastupoval opitý, piť neprestal ani počas jazdy

Športový svet zasiahla koncom augusta tragická správa o úmrtí amerického hokejistu Johnnyho Gaudreaua, ktorý zahynul spolu so svojím bratom Matthewom pri dopravnej nehode. Mal len 31 rokov.

Johnny Gaudreau
Foto: X/TSN

Nehodu spôsobil 43-ročný Sean Higgins, ktorý mal v krvi 0,87 promile. Po zadržaní priznal, že pred jazdou vypil päť až šesť pív a s konzumáciou alkoholu neprestal ani počas jazdy. Hrozí mu trest odňatia slobody až na 20 rokov, upozornil na to portál Šport.sk.

Agresívna jazda a alkohol v aute

Prokurátor uviedol, že šofér obvinený zo zabitia hokejistu NHL Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa, mal v krvi 0,87 promile, čo je nad povolenou hranicou 0,80 promile v štáte New Jersey.

Opitý vodič vo štvrtok 29. augusta narazil v plnej rýchlosti do dvoch cyklistov na vidieckej ceste. Tragédia sa stala v blízkosti rodičovského domu bratov Gaudreauovcov, kde sa mala nasledujúci deň konať svadba ich sestry.

Okrem dvojnásobného usmrtenia v dôsledku bezohľadnej jazdy prokuratúra Higginsa obvinila aj z konzumácie alkoholu v motorovom vozidle.

"Je to dobrý a empatický človek, milujúci otec dvoch dcér, no v tú noc spravil tragické rozhodnutie," uviedol jeho obhajca.

Hviezda ľadového hokeja

Johnny Gaudreau, prezývaný aj "Johnny Hockey," bol v NHL známym útočníkom. V roku 2011 ho draftoval klub Calgary Flames, v ktorom odohral osem sezón. Neskôr prestúpil do Columbusu, kde stihol absolvovať dve sezóny. Počas svojej kariéry v NHL odohral 805 zápasov.

Gaudreau reprezentoval USA aj na piatich majstrovstvách sveta, vrátane šampionátu v Bratislave a Košiciach v roku 2019. V tíme nechýbal ani na posledných majstrovstvách sveta v Česku. Zanechal po sebe manželku a dve malé deti.

Pozrite si reportáž o Slovákoch v NHL z 10. októbra 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok