Hokejový svet smúti. Hviezdny útočník NHL Johnny Gaudreau a jeho brat Matthew tragicky zahynuli

30.8.2024 13:52 , Aktualizované: 31.8.2024 11:32

Americký hokejista Johnny Gaudreau z Columbusu Blue Jackets v NHL spolu s bratom Matthewom zomreli. Príčinou ich úmrtia mala byť tragická autonehoda. Informáciu oficiálne potvrdil zámorský klub. Muž, ktorý usmrtil autom hokejistu spolu s jeho bratom Matthewom, vypovedal.

Tridsaťjedenročný útočník a jeho brat boli na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto. Vodič vozidla neodišiel z miesta nehody.

"Columbus Blue Jackets je šokovaný a zdrvený touto nepredstaviteľnou tragédiou. Johnny bol nielen skvelý hokejista, ale predovšetkým milujúci manžel, otec, syn, brat a priateľ. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho manželke Meredith, jeho deťom Noe a Johnnymu, jeho rodičom, ich rodine a priateľom. V tejto chvíli prosíme o modlitby za rodinu Gaudreauovcov a o rešpektovanie ich súkromia počas smútku," uviedol zámorský tím v oficiálnom vyhlásení.

Gaudreau odohral 11 sezón v NHL, väčšinou v drese Calgary Flames. Na konte ma 763 duelov s bilanciou 743 bodov (243+500). V play off nastúpil v 42 zápasoch a dosiahol 11 gólov a 22 asistencií. V uplynom ročníku odohral za Blue Jackets 81 stretnutí v základnej časti a získal 60 bodov (12+48).

S reprezentáciou USA získal zlatú medailu na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2013. V národnom tíme sa predstavil na piatich MS a pred šiestimi rokmi sa s mužstvom tešil z bronzu na turnaji v Dánsku. Predstavil sa aj na uplynulom šampionáte v Česku, odohral všetkých osem zápasov a mal bilanciu 3+8.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok