Prokurátorka zo Žiliny propagovala AllatRu, hnutie verí v mimozemšťanov a vládu jedného cára. Komunikovali s ním aj slovenskí politici

včera 00:00

AllatRa, tiež známa pod názvom svojho projektu Tvorivá spoločnosť je medzinárodným hnutím s pochybným pozadím. Okrem viery v bizarné konšpiračné teórie podporuje ideu spájania slovanských národov pod Ruskom a má strašidelný plán pre nový svetový poriadok.

allatra logo.jpg
Foto: Facebook/Creative Society

Pôsobí aj u nás

Na oficiálnej stránke AllatRy zasa organizácia označuje Slovensko za jednu z krajín v sfére svojho pôsobenia. Jej aktivita u nás pritom nie je vôbec nevýrazná. Uchytila sa najmä v tzv. „alternatíve“, pričom s ňou spolupracovali viaceré známe tváre.

Ako v minulosti informoval The Slovak Spectator, Tvorivá spoločnosť uverejnila rozhovory napríklad s neúspešným prezidentským kandidátom Štefanom Harabinom, s predsedom krajne pravicového hnutia Republika a súčasným europoslancom Milanom Uhríkom či so šéfredaktorom konšpiračného časopisu Zem a Vek Tiborom Rostasom, ktorý bol právoplatne odsúdený za spáchanie trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

V medzinárodnom merítku má Tvorivá spoločnosť značný úspech a darí sa jej publikovať profesionálne vytvorený obsah či organizovať obrovské konferencie. Tvrdí dokonca, že ju podporuje samotný pápež František, hoci Vatikán nikdy organizáciu oficiálne nepožehnal.

Čo sa týka financovania, naďalej ostáva netransparentným, no Tvorivá spoločnosť tvrdí, že jej aktivity podporujú jej členovia dobrovoľnými príspevkami. Nie je jasné, či organizácia vyberá členské, no v minulosti sa objavili podozrenia z vytvárania psychologického nátlaku na svojich členov.

Tvorivá spoločnosť si podla svojich vlastných slov kladie za cieľ transformovať spoločnosť na základe princípov ľudskosti, bezpečnosti a slobody. Vo svojich stanovách uvádza, že človek a jeho práva sú najvyššou hodnotou a všetky dôležité otázky by sa mali riešiť prostredníctvom medzinárodných diskusií a referend.

Tri kroky k svetovej nadvláde

Hnutie má ambiciózny plán rozdelený do troch fáz, ktoré majú viesť k vytvoreniu nového politického a spoločenského systému.

V prvej fáze, v ktorej sa Tvorivá spoločnosť vraj aktuálne nachádza, je hlavným cieľom informovať čo najširšiu verejnosť o existencii a vízii hnutia. Táto fáza zahŕňa rozsiahlu informačnú kampaň, ktorá sa realizuje prostredníctvom sociálnych sietí, médií a verejných podujatí. Hnutie sa snaží prilákať ľudí k diskusii o svojich myšlienkach a presvedčiť ich, že Tvorivá spoločnosť ponúka lepšiu alternatívu k súčasným politickým a ekonomickým systémom.

Druhá fáza je zameraná na vytvorenie politických strán s jednotnou ideológiou Tvorivej spoločnosti v rôznych krajinách sveta. Tieto strany budú pracovať na presadzovaní hlavných myšlienok hnutia v politických systémoch svojich krajín.

Základnou ideológiou týchto strán je, že všetky politické rozhodnutia musia byť v súlade s hodnotami Tvorivej spoločnosti. Strany budú medzi sebou úzko spolupracovať a budú koordinované organizáciou AllatRa.

Tretia fáza predstavuje finálny cieľ hnutia, ktorým je úplná transformácia spoločnosti a vytvorenie nového svetového poriadku na princípoch Tvorivej spoločnosti. Po celosvetovom etablovaní politických strán bude cieľom hnutia zaviesť spoločné referendá a diskusie na globálnej úrovni, v ktorých sa budú riešiť najzásadnejšie otázky ľudstva.

Hoci sa Tvorivá spoločnosť prezentuje ako hnutie s humanistickými a demokratickými hodnotami, kritici poukazujú na niektoré problematické vyhlásenia jej lídrov. V septembri 2020 Danilov vyhlásil, že ľudia, ktorí sa postavia proti Tvorivej spoločnosti, strácajú status ľudskej bytosti. Uviedol dokonca, že takíto ľudia budú považovaní za „choré zvieratá“.

Pozrite si archívnu reportáž o viere Slovákov v konšpiračné teórie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok