VIDEO: Uznávaný meteorológ takmer neudržal slzy. Je to jednoducho strašné, povedal o hurikáne Milton

9.10.2024 16:09

Slzy na krajíčku mal americký meteorológ, ktorý v prenose televíznej stanice NBC hovoril o očakávanom príchode hurikánu Milton k brehom Floridy.

meteorológ hurikán.jpg
Foto: X/NBC 7, TASR/AP/NOAA

Namiesto obvyklého vecného a plynulého prejavu, na ktorý sú diváci pri informovaní o počasí zvyknutí, ich v utorok vo floridskom vysielaní NBC prekvapila chvíľka ticha, na ktorú nadviazal pohnutý hlas meteorológa Johna Moralesa.

„Klesol..... o 15 milibarov za desať hodín,“ bol nútený urobiť pauzu, keď rozochvene popisoval rýchle znižovanie tlaku vo vnútri búriacej sa vzdušnej masy.

„Ospravedlňujem sa. Je to jednoducho strašné,“ povedal, kým prešiel k údajom spojeným s búrkou postupujúcou Mexickým zálivom k juhovýchodnému pobrežiu Spojených štátov. Keď sa mu podarilo upokojiť emócie, dodal, že k sile hurikánu prispieva „neuveriteľne vysoká“ teplota vody v zálive. „Nemusím vám hovoriť, čím to je - vedie k tomu globálne otepľovanie, klimatické zmeny, ktoré sú čoraz väčšou hrozbou,“ dodal.

Najnebezpečnejší hurikán storočia

Milton počas noci na dnes opäť zosilnel zo štvrtého na najsilnejší piaty stupeň a mieri k Floride, ktorej západné pobrežie by mal zasiahnuť vo štvrtok skoro ráno SELČ.

Obyvatelia okolo zátoky Tampa Bay, pre ktorú by Milton mohol byť najnebezpečnejším hurikánom za 100 rokov, využívajú posledné hodiny na záchranu majetku a evakuáciu.

V oblasti, kde žijú asi tri milióny ľudí, sa ľudia zároveň snažia na poslednú chvíľu odpratávať a zachytávať trosky a odpadky po nedávnom hurikáne Helene.

Pozrite si reportáž o hurikáne Milton:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok