Čo vieme o kauze rapera Diddyho: Našli u neho tisíce fliaš lubrikantu, čelí obvineniam zo 120 zneužití, v hre je aj doživotie

Sean "Diddy" Combs čelí závažným obvineniam, ktoré mu postupne ničia kariéru. Ich súčasťou sú jeho kontroverzné príbehy o detstve poznačenom tragédiou, cez budovanie svojho hudobného impéria Bad Boy Entertainment, až po divoké večierky a údajné násilie.

Diddy, raper
Foto: TASR/AP

Nočný klub s Jennifer Lopez

Keď sa jeho vtedajšia priateľka Jennifer Lopez a kolega Shyne pohádali v nočnom klube. Po ostrej slovnej výmene došlo k streľbe, pri ktorej boli zranení traja ľudia. Diddy a Lopez sa pokúsili utiecť, ale polícia ich zadržala a v Diddyho aute našla nelegálne držané zbrane.

Diddy bol nakoniec prepustený. Shyne však bol za streľbu odsúdený na desať rokov väzenia, hoci svedkyňa tvrdila, že raper na ňu v ten večer strieľal.

Útok na futbalového trénera a sexuálne zneužívania

V roku 2015 sa Diddy pohádal s futbalovým trénerom svojho syna a zaútočil naňho činkou. Hoci bol zatknutý a obvinený, obvinenia boli neskôr stiahnuté. Diddyho právny zástupca vtedy uviedol, že správy o tomto incidente boli "úplne nepresné", informoval spravodajský portál BBC.

V roku 2019 prišli prvé obvinenia zo sexuálneho zneužívania od jeho bývalej priateľky, modelky Giny Huynh. Tvrdila, že počas ich päťročného vzťahu bola vystavená fyzickému zneužívaniu.

V decembri 2023 pridala obvinenia z fyzického zneužívania ďalšia Diddyho bývalá partnerka, speváčka Casandra Elizabeth Ventura, známa ako Cassie. Tvrdila, že ju pravidelne bil, kopal a znásilňoval. Opísala aj Diddyho povestné večierky, známe ako "freak off", na ktorých údajne nútil a filmoval účastníkov niekoľkodňových sexuálnych orgií pod vplyvom drog.

Diddy všetky obvinenia poprel a prípad sa uzavrel finančnou kompenzáciou.

Navádzanie na sex a najaté prostitútky

Kauza Diddy sa stupňovala, nabrala na obrátkach a ďalšie ženy opísali nepríjemné skúsenosti, ktoré zažili s Diddym. Jedna z nich pod prísľubom anonymity povedala, že ju v roku 1991 spolu s ďalším mužom nútil k sexu. V tom istom roku údajne zdrogoval a sexuálne napadol aj študentku. Útok si nahral na video a vydieral ju.

Vo februári 2024 sa k obvineniam pridal aj hudobný producent Rodney Jones Jr, ktorý produkoval deväť skladieb na Diddyho albume The Love Album z roku 2023. Obvinil rapera zo sexuálneho nátlaku s najatými prostitútkami.

Údajne ho navádzal na sex s iným mužom, pričom tvrdil, že ide o "bežnú prax v hudobnom priemysle". Vo vyhlásení zároveň opísal večierky, na ktorých údajne dochádzalo k zdrogovaniu a následnému znásilneniu účastníkov, informoval časopis Rolling Stone.

Tisíc flašiek lubrikantu a detského oleja

Federálni agenti neskôr vykonali razie v dvoch nehnuteľnostiach vo vlastníctve rapového magnáta v Los Angeles a Miami. V jeho kalifornskej rezidencii zhabali počítače a ďalšie vybavenie.

Podľa denníka Independent objavili aj drogy a viac ako 1 000 fľaštičiek lubrikantu a detského oleja. Diddyho advokát zdôraznil, že jeho klient je nevinný. Veľké množstvo detského oleja vysvetlil tým, že Američania zvyčajne nakupujú zásoby vo veľkom.

Raperského magnáta zatkli

V pondelok 16. septembra 2024 bol raper zatknutý v jednom z newyorských hotelov.

Diddy v súčasnosti čelí viacerým obvineniam zo sprisahania za účelom vydierania, obchodovania so sexom a prevádzkovania prostitúcie, informovala agentúra Reuters.

V prípade uznania viny hrozí Diddymu trest odňatia slobody, v hre je aj doživotie. Súd tiež opakovane zamietol možnosť prepustenia na kauciu, pretože by podľa neho mohol ovplyvňovať svedkov.

Tím právnikov okolo advokáta Tonyho Buzbeeho zastupuje celkovo 120 údajných obetí rapera. Polovica z nich sú muži. Dvadsaťpäť z nich bolo podľa právnika v čase kontaktu s Diddym neplnoletých.

Najmladší chlapec mal len deväť rokov, keď sa zúčastnil na konkurze pre Bad Boy Records v New Yorku. "Tam ho mal Sean Combs a ďalší ľudia v štúdiu sexuálne zneužívať pod prísľubom nahrávacej zmluvy," povedal Buzbee pre CNN.

Pozrite si archívnu reportáž z 10. augusta 2024 o raperovi Travisovi Scottovi.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok