SNS ostro reaguje na Pellegriniho vyhlásenie: Kritizuje ministerku Šimkovičovú, aby zakryl vlastné zlyhania

7.10.2024 15:23

Slovenská národná strana (SNS) vydala stanovisko, v ktorom reaguje na vyhlásenie prezidenta SR Petra Pellegriniho. SNS uvádza, že síce berie toto vyhlásenie na vedomie, no zároveň vyjadruje poľutovanie nad tým, že „Peter Pellegrini sa správa, ako keby bol ďalej predsedom Hlasu-SD“.

SNS Danko
Foto: TASR/Ján Krošlák

Slovenská národná strana (SNS) sa vo svojej tlačovej správe vyjadrila k vyhláseniu prezidenta SR Petra Pellegriniho, ktoré vníma ako zaujaté.

Strana uvádza, že prezident pôsobí, akoby stále zastával post predsedu strany Hlas-SD, a jeho kritiku ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej považuje za pokus odviesť pozornosť od problémov v rezorte zdravotníctva.

SNS mala na mysli predošlé Pellegriniho vyjadrenia, ktoré zazneli aj v relácii ta3 V politike. „Ak mám byť úprimný, myslel som si, že ak príde k výmene prvého člena vlády, alebo budem prijímať demisiu prvého člena vlády, že to bude úplne iná ministerka a nie ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková,“ vyjadril sa prezident, pričom naznačoval demisiu šéfky rezortu kultúry.

Bez reformy a trestného oznámenia

V SNS útok na ministerku kultúry považujú za snahu odkloniť pozornosť od manažérskeho zlyhania ministerky Dolinkovej. Národniari kritizujú ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú za to, že „za celý rok nepredstavila žiadnu reformu v zdravotníctve“. Strana v stanovisku tvrdí, že „Peter Pellegrini to vníma ako svoje zlyhanie“.

Ministerku kritizuje aj za to, že počas svojho pôsobenia nepodala „žiadne trestné oznámenie v súvislosti s manažovaním pandémie Covidu-19“. Kritiku splnomocnenca vlády pre prešetrenie pandémie Petra Kotlára takisto vníma ako odkláňanie pozornosti.

„SNS vyzýva Petra Pellegriniho, aby neútočil na premiéra Slovenskej republiky v súvislosti so zlyhaním ministerky zdravotníctva Dolinkovej,“ píše sa ďalej v stanovisku.

Strana na záver vyjadruje vieru „že v budúcnosti sa Peter Pellegrini bude správať nadstranícky a nie ako predseda Hlasu-SD“.

Pozrite si celú epizódu relácie V politike:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok