Je to zavádzajúce a nezodpovedné. Slovenská lekárska komora sa ohradila voči záverom splnomocnenca Kotlára

7.10.2024 08:42 , Aktualizované: 7.10.2024 21:19

Závery vyšetrovania splnomocnenca vlády Petra Kotlára sú zavádzajúce a nezodpovedné. Zhodnotila ich tak Slovenská lekárska komora, ktorá zároveň žiada zodpovedné orgány, aby zohľadňovali fakty.

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie Covidu-19 Peter Kotlár na seba nedávno strhol veľa pozornosti.

Na tlačovej besede z 3. októbra totiž predniesol závery svojho vyšetrovania a odporučil napríklad pozastavenie očkovania mRNA vakcínami. Správu má ešte prezentovať vláde.

Proti Kotlárovým tvrdeniam sa medzičasom vyjadrilo viacero odborníkov, medzi nimi napríklad Slovenská spoločnosť alergológie a klinickej imunológie či Univerzitná nemocnica Bratislava. Zhodujú sa pritom, že odporúčania splnomocnenca nie sú založené na pravde.

Najnovšie sa voči nim ohradila aj Slovenská lekárska komora.

„Aj keď správa ešte nie je k dispozícii, konštatujeme, že ostatné vyjadrenia pána Kotlára, ktoré predniesol na tlačovej konferencii pri jej komentovaní, sa, žiaľ, nezakladajú na objektívnom hodnotení faktov založenom na vedeckých dôkazoch. Tento princíp je v medicíne všeobecne prijatý a rešpektovaný,“ píše v tlačovej správe komora.

Dodáva, že Kotlárove výroky považuje za „subjektívne, zavádzajúce a nezodpovedné“. Apeluje zároveň na zodpovedné orgány, aby pri hodnotení správy zohľadňovali len fakty založené na vedeckých dôkazoch a štatistikách.

Pozrite si reportáž o reakciách vládnych politikov na Kotlárove vyjadrenia:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok