Mali so sebou nože, obušky aj bejzbalky. Česká polícia zadržala pred futbalovým zápasom holandských fanúšikov

včera 10:23 , Aktualizované: včera 12:50

Česká polícia zadržala vo štvrtok niekoľko priaznivcov futbalového Ajaxu Amsterdam, ktorí sa snažili bez vstupeniek násilím dostať na štadión pražskej Slavie pred zápasom Európskej ligy. Proti fanúšikom holandského klubu museli zakročiť ťažkoodenci.

Polícia zadržala holandských priaznivcov

„Na štadión sa pokúsilo násilne vniknúť niekoľko desiatok priaznivcov hostí. Situáciu museli riešiť ťažkoodenci s použitím donucovacích prostriedkov a niekoľko ich obmedzili na osobnej slobode,“ informovala v stanovisku česká polícia s tým, že zadržaní sú podozriví zo spáchania priestupku.

Vo štvrtok popoludní sa fanúšikovia Ajaxu zišli v centre Prahy pred ohláseným pochodom na štadión v Edene. Niektorí z nich sa ešte predtým zbavili zbraní, policajti našli na zemi nože, teleskopické obušky i bejzbalové pálky.

Slavia Praha bez zraneného Ivana Schranza remizovala s Ajaxom 1:1, oba tímy majú po dvoch dueloch na konte po štyri body.

38 faulov v zápase

Tréner futbalistov Slavie Praha Jindřich Trpišovský čakal od štvrtkového súboja Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam viac. Jeho mužstvo remizovalo v Edene 1:1 a po stretnutí sa na oboch stranách hovorilo o zápase dvoch polčasov.

Zápas "poznačilo" 38 faulov, 11 žltých kariet a vylúčenie holandského obrancu Youriho Baasa v 75. minúte.

„Asi si chceli vyskúšať náš trávnik, dobre sa im tu ležalo. Myslel som si, že budú chcieť zvíťaziť, hrať futbal a nie zdržiavať. Fakt to vo mne chvíľami hrozne vrelo. Keby to šlo, vezmem štyroch z nich na chrbát a z ihriska ich vynesiem sám,“ hneval sa Chorý.

„Ťažko to komentovať. Prišlo mi, že keď sme faulovali my, bola to hneď žltá. Zato keď oni, tak nebola. Ale na to by som sa

Tréner Ajaxu Francesco Farioli bol so ziskom bodu spokojný: „Myslím si, že je to dobrý bod a celkovo náš výkon ukázal veľký charakter a kvalitu. Mali sme príležitosti odísť domov s tromi bodmi, ale vzhľadom na priebeh zápasu musíme byť s bodom spokojní.“

Pozrite si tlačovú besedu po zápase Slovana s Manchestrom City z 2. októbra 2024.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok