Weiss mladší sa lúčil s futbalom. V Manchestri sa z neho stal muž, Guardiola by ho vzal do tímu

dnes 10:43

Po zápase Slovana proti Manchesteru sa najviac hovorilo o tom, či Vladimír Weiss mladší ukončí kariéru. To, že to bol pravdepodobne jeho posledný zápas v kariére, neskôr na tlačovej konferencii potvrdil najskôr tréner hostí Pep Guardiola a následne aj jeho otec Vladimír Weiss starší.

Vladimír Weiss ml.
Foto: Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

Slovan Bratislava prehral v Lige majstrov s Manchestrom City 0:4, ale napriek tomu to bol na Tehelnom poli nezabudnuteľný futbalový zážitok.

Lúčenie s kariérou

Po tom, čo išiel kapitán belasých Vladimír Weiss po hodine zápasu dole, nastali emotívne ďakovačky spoluhráčov i otca, ktoré naznačovali, že sa čosi udeje. A naozaj – po zápase sa potvrdilo, že to bol jeho posledný zápas.

Už na predzápasovej tlačovej konferencii sa Vladimírovi Weissovi mladšiemu tisli slzy do očí.

Emotívne slová trénerov

To, že emotívne lúčenie po Weissovom schádzaní z ihriska znamenalo jeho rozlúčku s kariérou, po zápase potvrdili tréner Guardiola aj jeho otec Vladimír Weiss starší.

„Viem, že dnes to bol jeho posledný zápas. Opýtal sa, či by nás mohol navštíviť v Manchestri. Bolo by nám potešením, keby sa stal súčasťou klubu. Pýtal som sa ho, čo chce robiť ďalej, vraj chce byť tréner,“ priblížil po zápase tréner Guardiola.

Na otázku, koho by si zo Slovana vzal do tímu, odpovedal: „Weissa, ktorý končí. Vzal by som ho, aby pracoval so mnou.“

„Som jeho otec aj tréner a je mi ťažko. Tešil sa na zápas, prežil mladosť v City. V Manchestri sa z neho stal muž,“ vyjadril sa ku kapitánovi belasých v pozápasovej tlačovej konferencii jeho otec.

„Bolo to pre neho náročné, ale krásne obdobie. Ďakujem všetkým, ktorí mu v ňom pomohli. Všetko sa raz začína a raz sa končí,“ pokračoval.

Na otázku, či sa jeho syn na zápase lúčil s kariérou, odpovedal nasledovne: „Vlado to povie sám, nechcem to rozmazávať, ale zrejme áno“.

Dodal, že po dueli v ňom zostala „hlboká emócia, kvôli Vladkovi i sebe“.

Pozrite si pozápasovú tlačovú konferenciu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok