V Zastavme korupciu mali neohlásenú návštevu. Gedra prišiel nakričať na autorku článku, Kaliňák to natáčal

Nadácia Zastavme korupciu v stredu (2.10.) zverejnila článok o rekonštrukcii areálu úradu vlády. Vo štvrtok kvôli tomu navštívili nadáciu šéf úradu vlády Juraj Gedra a europoslanec Erik Kaliňák. Gedra mal kričať na autorku článku, kým Kaliňák si stretnutie nahrával na mobil.

gedra Nadácia Zastavme korupciu
Foto: Facebook/Nadácia Zastavme korupciu

Gedra kričal na autorku

Nadácia Zastavme korupciu zverejnila článok autorky Xénie Makarovej o firme Stanter, ktorá vyhrala súťaž o rekonštrukciu areálu Úradu vlády. Stanter má podľa nadácie prepojenie na Norberta Bödöra. Vo štvrtok prišli do nadácie neohlásene šéf úradu vlády Juraj Gedra a europoslanec Erik Kaliňák. Gedra slovne konfrontoval Makarovú.

„Dnes sme mali neohlásenú návštevu. Šéf úradu vlády Juraj Gedra a europoslanec Erik Kaliňák prišli do priestorov, kde sídlime. Pán Gedra kričal na našu kolegyňu Xéniu Makarovú, ktorá je autorkou článku a pán Kaliňák si bez povolenia celé stretnutie nahrával,“ uviedla nadácia na Facebooku.

V pracovnom čase zastrašujú aktivistov, tvrdí nadácia

Zastavme korupciu sa bráni a za svojím článkom si stojí. Gedra ani Kaliňák podľa nadácie neuviedli pri ich návšteve žiadne chyby či nepravdivé informácie, ktoré by boli v článku.

Naopak, upozorňuje na to, že platy šéfa parlamentu sú nadpriemerné a v dobe, keď Slovensko trápia problémy so zdražovaním, sa "v pracovnom čase namiesto zlepšovania života občanov venujú naháňaniu politických bodov a zastrašovaniu aktivistov a aktivistiek".

Kaliňák ako europoslanec berie mesačne plat 10-tisíc eur, Gedra ako vedúci úradu vlády okolo 4-tisíc eur.

Gedra sa bráni, že nejde o žiadnu kauzu

Na celú situáciu reagoval aj Gedra na sociálnej sieti, keď sa vrátil z nadácie. Zopakoval, že tvrdenia v článku sú nepravdivé a keďže nemal chuť si s autorkou dopisovať, išiel tam osobne. Navzájom sa konfrontovali a Gedra niekoľkokrát povedal, že nejde o žiadnu kauzu.

"V čom je kauza na úrade vlády, že vyhrala konkrétna firma, keďže úrad vlády splnil všetky základné podmienky a nič neporušil?" pýtal sa Makarovej. Tá odpovedala, že si za tým, čo napísala, stojí a Gedra si iba prišiel natočiť video, ktoré bude kolovať na sociálnych sieťach.

Pozrite si tlačovú konferenciu, ktorej sa po atentáte na premiéra zúčastnil aj Gedra.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok