Koalícia potvrdila väčšinu pre kľúčové rozhodnutia. Odvolávanie ministrov nie je na stole, zhodla sa

dnes 15:41

Predsedovia koaličných strán potvrdili vládnu väčšinu, ktorá umožní prijímať dôležité rozhodnutia, vrátane hlasovania o zákone o konsolidácii a dani z finančných transakcií v Národnej rade.

koaličná rada
Foto: Úrad vlády

Predsedovia koaličných strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS garantovali vládnu väčšinu a spôsobilosť prijímať vo vláde a v Národnej rade (NR) SR dôležité rozhodnutia vrátane hlasovania v NR SR o zákone o konsolidácii a zákone o dani z finančných transakcií. 

Dohodli sa na tom na stredajšej koaličnej rade (2. októbra). Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR.

Koalícia podporí ministrov, opozícia chce odvolávať

Lídri koalície prerokovali aj otázku vyslovovania nedôvery členom vlády - ministerke zdravotníctva Zuzane Dolinkovej (Hlas-SD), ministerke kultúry Martine Šimkovičovej (nominantka SNS) a ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi (Smer-SD).

"Na odvolanie uvedených ministrov neexistujú žiadne dôvody a v tomto duchu bude koalícia postupovať aj v NR SR," uviedli z úradu vlády.

Ministrov chce odvolávať opozícia. Rokovať o návrhoch na odvolanie ministrov sa má v závere aktuálnej schôdze parlamentu.

O konsolidačnom balíku sa má hlasovať vo štvrtok (3. 10.). Parlament sa diskusii o balíku v druhom čítaní venuje už od utorka (1.10.) rána.

Predsedovia koaličných strán avizujú po prijatí balíka spoločnú tlačovú konferenciu.

Namiesto zastavenia tunelov v zdravotníctve, parlament oznámi, že ide šetriť na platoch zdravotných sestier, konštatovali lekárski odborári:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok