Kuchár Jožko dostal za vraždu partnerky 23 rokov. Uškrtil ju a vyrezal jej orgány, no tvrdí, že ju stále miluje

dnes 14:57 , Aktualizované: dnes 15:11

Senát Mestského súdu Bratislava I uložil v stredu Jozefovi Hanuskovi za vraždu partnerky v bratislavskom byte 23-ročný trest väzenia s maximálnym stupňom stráženia.

Kuchár Jožko
Foto: TASR/Jakub Kotian

Hanuska sa odvolal

Zároveň mu uložil aj ochranné psychiatrické a protialkoholické liečenie ústavnou formou. Tiež mu uložil ochranný dohľad v trvaní tri roky a nahradiť poškodenému škodu v sume vyše 2 900 eur.

"Úprimne som Patríciu ľúbil. Prázdnota po nej je veľká. Ľutujem, čoho som sa dopustil," vyhlásil Hanuska na súde, jej rodine sa ospravedlnil. Zároveň tvrdí, že ju stále miluje.

Rozsudok nie je právoplatný. Obžalovaný sa voči nemu odvolal. Prokurátor a splnomocnenec poškodeného si ponechali lehotu na odvolanie.

Obžalovaný sa odvolal voči výške trestu odňatia slobody, voči zaradeniu do maximálneho stupňa stráženia a voči ochrannému dohľadu. Súd odkázal poškodeného so zvyškom nároku na náhradu škody na civilné konanie.

Vyrezal jej orgány

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese. Žena bola uškrtená a mala vyrezané orgány.

Podozrivého neskôr zadržali, po obvinení ho súd vzal do väzby.

Na augustovom hlavnom pojednávaní obžalovaný priznal vinu, preto sa dokazovanie vykonávalo iba o výroku o treste. Vypovedal znalec z odboru psychiatrie. Tiež sa čítali znalecké posudky a výpovede svedkov. Poškodená rodina obete žiadala náhradu škody vo výške 100 000 eur.

Súd proces niekoľkokrát odložil.

Pozrite si reportáž z 7. januára 2024, keď Kuchár Jožko išiel za vraždu do väzby.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok