Kuchár Jožko vraj zavraždenú partnerku stále miluje. Prípad súd odročil

6.8.2024 10:07 , Aktualizované: 6.8.2024 15:32

Prokurátor odmietol návrh dohody o vine a treste, ktorú včera (5.8.) podal Jozef Hanuska známy ako „kuchár Jožko“. Je obvinený z vraždy svojej 48-ročnej partnerky. Jej zohavené telo policajti objavili začiatkom tohto roka.

kuchár Jožko súd
Foto: TASR/Jakub Kotian

Jozef Hanuska, prezývaný aj „kuchár Jožko“, sa v utorok (6.8.) postavil pred sudcu na Mestskom súde Bratislava I. Ako sme informovali včera, muž, ktorý začiatkom roka zavraždil svoju partnerku, chcel s prokurátorom uzavrieť dohodu o vine a treste. Ten však žiadosť zamietol.

Priznal vinu

Podľa prokuratúra Hanuskovi hrozí trest 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. Doteraz bol držaný vo vyšetrovacej väzbe pre obavu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Na súde povedal, že sa cíti byť vinný.

Znalec z odboru psychiatrie vypovedal, že obžalovaný sa v čase vykonania skutku nachádzal v stave vystupňovaného afektu s ťažkým stupňom alkoholovej opojenosti. Zároveň navrhol vykonať psychiatricko-adiktologické liečenie súčasne. Pojednávanie v utorok (6.8.) poobede odročili na 13.9.

Ako ďalej informovala TV Markíza, podľa znalca psychiatrie Svetozára Drobu je k sebe Hanuska kritický a svoj čin opisuje ako ohavný.

Droba si od obvineného tiež vypočul, že svoju partnerku stále miluje a to aj napriek tomu, že ju zavraždil. Na súde zaznela aj informácia, že kuchár Jožko sa po vražde osprchoval, prezliekol a počas úteku ukázal do kamery snímajúcej chodbu prostredník.

Hrozivý čin

Hanuska je obvinený z vraždy 48-ročnej Patrície, ktorú v januári polícia objavila v byte na rohu Novohradskej ulice v Bratislave. Na tele ženy bolo prítomných viacero bodných a sečných zranení, bolo z neho vyrezaných niekoľko orgánov a tiež časť stehna a líca.

Pôvodne sa špekulovalo o sexuálnej motivácii, teda o sadizme či dokonca nekrofílii. Z neskoršieho vyšetrovania však podľa znalca vyplýva, že tento motív je nepravdepodobný.

Prípad síce sexuálne pozadie má, no akékoľvek aktivity sa mali diať so súhlasom oboch zúčastnených. Skutočná motivácia je však dodnes neznáma. Svoj čin nedokáže zdôvodniť asi samotný Hanuska. Tvrdí, že keď sa dozvedel čo spravil, bol zhrozený.

Opis dňa vraždy

Droba tiež priblížil, ako zhruba vyzeral sled udalostí, ktoré viedli k úmrtiu Hanuskovej partnerky. Pár mal v daný deň spoločne piť a navzájom sa uspokojovať. Neskôr mali vyjsť na balkón, kde sa dvojica zrazu pohádala.

Patrícia vraj svojho partnera obvinila z toho, že sa opäť pozerá na ženy, s ktorými spáva. To malo Jozefa vytočiť do nepríčetnosti. Patríciu začal škrtiť, až pokiaľ prestala prejavovať známky života. Usmrtil ju však pravdepodobne až bodaním.

Znalec tvrdí, že možnosť jeho resocializácie je priaznivá. Musel by sa však vyhýbať konzumácii alkoholu, pod vplyvom ktorého konal aj v deň vraždy. Hanuska tvrdí, že alkoholu sa už dotknúť nikdy nechce.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade kuchára Jožka:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok