Kuchár Jožko priznal, že po brutálnej vražde Patrície sa chcel zabiť. Vyrušili ho búchajúci policajti

Jozef Hanuska, ktorý sa priznal k ohavnej vražde svojej partnerky, chcel zabiť aj sám seba. V tom čase mu na dvere búchali policajti. Informoval o tom portál Aktuality.sk, ktorý má k dispozícii anonymizované uznesenie Mestského súdu Bratislava I., ktorým ho poslal do vyšetrovacej väzby, aby nemohol ujsť pred spravodlivosťou alebo pokračovať v trestnej činnosti.

kuchar jozko
Foto: Reprofoto/KucharJozko

Čo je v uznesení?

Jozef Hanuska bol päťkrát právoplatne odsúdený za spáchanie trestného činu, z toho raz aj pre ublíženie na zdraví, informovali Aktuality.sk.

"Obvinený rovnako uviedol, že v čase medzi uškrtením a zmrzačením S. Q. búchali na dvere bytu asi policajti, ktorí svietili baterkou do kuchyne, ale obvinený na to zo strachu z toho, čo urobil, nereagoval," píše sa v uznesení.

Podľa výpovede obvineného s partnerkou vypili veľké množstvo alkoholu. "Následne v amoku ju chytil oboma rukami pod krkom a začal ju škrtiť," uvádza spis. Hanuska prezradil aj to, ako vznikli devastačné rezné a bodné poranenia poškodenej.

Po svojom čine chcel spáchať samovraždu. O svojom pláne dokonca napísal správy viacerým osobám. Chcel skočiť z Mosta SNP do Dunaja spolu s veľkou dlažobnou kockou, ktorú našiel pri kostole, ale nedokázal to, píše spravodajský portál.

Chcel sa dokonca obesiť aj v pivnici na oprátke z elektrického kábla, ale nepodarilo sa mu to, opísala jeho výpoveď sudkyňa Iveta Halvoňová.

Vyjadrenie sudkyne

"V kontexte charakteru, rozsahu, intenzity, závažnosti a brutálnosti konania obvineného v spojitosti so spôsobeným následkom, jeho trestnoprávnou minulosťou, sklonom k nadmernému požívaniu alkoholických nápojov a rizika ďalšieho neprimeraného konania je jednoznačne možné konštatovať u obvineného existenciu dôvodov väzby," zdôraznila sudkyňa.

Je vo väzbe

Jozefa Hanusku, prezývaného ako Kuchár Jožko, poslali do väzby, aby nepokračoval v trestnej činnosti. Je obvinený z vraždy o rok staršej ženy, ktorú našli v jednom z bratislavských bytov v mestskej časti Ružinov.

Súdny verdikt ohľadom väzby v jeho prípade bol vyhlásený v Justičnom paláci 7. januára po 16:00 h. Ak mu súd dokáže vinu, hrozí mu 20- až 25-ročný trest alebo doživotie.

Pozrite si archívne video o vražde Patrície.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok