Ministri Hlasu odmietajú kupčenie s Huliakom, ani by im to nenapadlo. Danko si myslí opak

dnes 12:21 , Aktualizované: dnes 14:15

Ministri Hlasu odmietajú tvrdenia o údajnom uzatváraní obchodov s poslancami okolo Rudolfa Huliaka z klubu SNS. Líder Hlasu Šutaj Eštok verí, že Danko bude deklarovať, že má klub pod kontrolou.

Rudolf Huliak
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hlas si nepotrebuje nikoho kupovať, odkazujú

Raši povedal, že Hlas-SD si nepotrebuje nikoho "kupovať". Pre Tomáša je kľúčové, že poslanci deklarovali podporu vládnemu programu.

"Pre nás je kľúčové, a nielen pre nás, ale aj pre koalíciu, že všetci traja páni okolo Huliaka deklarovali, že budú dodržiavať programové vyhlásenie vlády, ako aj koaličnú dohodu, a to je to, po čom od začiatku volá strana Hlas," povedal pred rokovaním vlády minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD). Odmieta však rokovanie Hlasu-SD s trojicou poslancov.

Hlas-SD si nekúpil Huliaka, tvrdí minister investícií Richard Raši (Hlas-SD). "Nepotrebujeme si nikoho kupovať, stále ide o tri hlasy. Ani by nám to nenapadlo," povedal novinárom. Odvolal sa na dobré koaličné vzťahy. Raši potvrdil, že ešte stále je kandidátom Hlasu-SD na predsedu NR SR, podstatné podľa neho je, aby post patril Hlasu-SD. Za dôležitejšie však považuje fungovanie vlády a plnenie jej programového vyhlásenia.

Šutaj Eštok: Verím, že to má Danko pod kontrolou

Predseda Hlasu-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok verí, že líder SNS Andrej Danko má pod kontrolou svoj poslanecký klub aj napriek postoju poslancov okolo Rudolfa Huliaka.

Zdôraznil, že koaličnými partnermi sú pre neho Danko a premiér Robert Fico (Smer-SD). Šutaj Eštok nebude pri téme predsedu Národnej rady (NR) SR využívať postoj mimoparlamentnej Národnej koalície, ktorej šéfuje Huliak.

Postavenie Huliaka v rámci klubu SNS je podľa Šutaja Eštoka záležitosťou Danka. "Je to jeho vec, aby si urobil poriadok v rámci svojho poslaneckého klubu," vyhlásil.

Záznam z celej tlačovej konferencie si môžete pozrieť tu:

Saková odmieta fámy o baterkárni v Očovej

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas) poprela, že by rokovala s Rudolfom Huliakom, a uviedla, že nevie, odkiaľ predseda SNS Andrej Danko získal informáciu o údajnom prísľube vytvorenia "baterkárne" v Očovej pre Huliaka.

Saková vysvetlila, že sa s Huliakom nestretla, okrem krátkeho pozdravu v parlamente, a nevie ani o žiadnych dohodách medzi Národnou koalíciou a stranou Hlas.

Spor Huliak verzus Danko

Huliak je líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Žiada do názvu klubu SNS doplniť názov jeho strany. Odôvodnil tým, že on a poslanci Ivan Ševčík a Pavel Ľupták pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS.

Poslanci deklarovali, že podporujú vládu a koaličnú zmluvu. Sú pripravení podporiť kandidatúru Hlasu-SD a na post predsedu NR SR jeho kandidáta.

Šéf SNS Andrej Danko považuje postoj Huliaka sa zradu, názov poslaneckého klubu SNS sa podľa neho meniť nebude. Myslí si, že Huliak sa s Hlasom-SD dohodol na podpore predsedu parlamentu.

Pozrite si reportáž o spore Huliaka s Dankom.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok