Hrozí Dankovi strata klubu aj miesta v pléne? Varovanie prišlo od Huliaka. Do sporu sa mieša aj exporadca Fica

Líder SNS Andrej Danko sa dištancuje od Rudolfa Huliaka, ktorý ho varuje pred rozpadom poslaneckého klubu. Eduard Chmelár tvrdí, že vláda "visí na šnúrke z Huliakových gatí".

danko huliak
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Nevera aj zrada

Po tom, čo poslanec Národnej rady a líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti Rudolf Huliak (SNS) žiadal v utorok (1. októbra) o zmenu v názve poslaneckého klubu Slovenská národná strana, prišla rýchla odpoveď lídra SNS Andreja Danka.

Na tlačovej besede odmietol, že by klub SNS zmenil svoj názor a "nenechá sa vydierať". Postojom Huliaka bol Danko šokovaný, nečakal, že príde "k takejto zrade". Okrem iného Danko požiadal médiá, aby ho viac s Huliakom nespájali, a aby mu k menu prestali písať zaradenie k tejto strane.

Očividne aj tieto slová prinútili Huliaka opäť reagovať.

Pozrite si utorkovú tlačovku Andreja Danka, na ktorej hovoril o tom, že sa cíti byť zradený.

Odkaz Dankovi

Tentokrát na reakciu využil poslanec sociálnu sieť Facebook, kde prostredníctvom profilu NÁRODNÁ KOALÍCIA zverejnil krátky, no výstižný odkaz.

"Samojediný Danko uvažuj! Môžeš prísť o poslanecký klub, ale aj o post podpredsedu NR SR," píše sa v príspevku, ktorý z profilu mimoparlamentnej strany už vymazali.

Medzičasom na tento odkaz reagoval aj líder hnutia Slovensko Igor Matovič, ktorý si príspevok odfotil a zazdieľal.

Huliakova šnúrka z gatí

Do celej tejto situácie vstúpil aj bývalý poradca premiéra Roberta Fica Eduard Chmelár. V príspevku na Facebooku okomentoval spor medzi Dankom a Huliakom slovami, že "stabilná vláda nemôže visieť na šnúrke od gatí Rudolfa Huliaka".

Okrem iného vládnej koalícii vyčíta aj to, že sa nechá "vydierať hŕstkou exkotlebovcov, ktorá rozbíja koalíciu".

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok