Hamas pogratuloval Iránu k útoku na Izrael. V Bejrúte oslavovali vypálenie rakiet ohňostrojmi

včera 22:18

Palestínske teroristické hnutie Hamas v utorok pochválilo iránske vypálenie rakiet na Izrael, ktoré považuje za pomstu za zabitých lídrov islamistických skupín bojujúcich na Blízkom východe. V Bejrúte ľudia na oslavu iránskeho útoku organizovali ohňostroje, informuje agentúra Reuters.

hamas ohnostroj
Foto: reprofoto: AFP News Agency

"Gratulujeme k hrdinnému odpáleniu rakiet na rozsiahle územia okupovaných teritórií, ktoré vykonali iránske revolučné gardy. Je to dôsledok pokračujúcich zločinov okupácie proti obyvateľom v regióne a odplata za krv hrdinných mučeníkov nášho národa," uvádza sa vo vyhlásení Hamasu.

Podľa nich sú raketové útoky pomstou za izraelské atentáty na vodcu palestínskeho Hamasu Ismáíla Haníju, vysokopostaveného predstaviteľa iránskych revolučných gárd Abbása Nilforušana a vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

Ohňostroje

Iránsky raketový útok sledovali ľudia v Pásme Gazy a na Západnom brehu Jordánu a niektorí Palestínčania sa pri pohľade na napadnutý Izrael radovali. Na sieti X a kanáli YouTube kolujú videá z Bejrútu zachytávajúce ohňostroje a streľbu oslavujúce útok na Izrael.

Pozrite si rozhovor k útokom na Izrael z 1. októbra:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok