Ochrnutý muž sa chcel v lietadle dostať na toaletu. Musel sa plaziť po zemi

dnes 05:45

Zdravotne postihnutý muž sa musel plaziť po podlahe poľského lietadla, aby sa v pondelok na palube letu do Londýna dostal na toaletu. Na palube totiž nebol k dispozícii vozík, napísal poľský web Rzeczpospolita.

paluba lietadla muž na podlahe
Foto: X/Frank Gardner

Incident si všimli tiež britské médiá a poľské aerolínie LOT sa už ospravedlnili postihnutému spravodajcovi britskej BBC, ktorý je na vozíku odvtedy, čo ho pred dvoma desaťročiami postrelil terorista z Al-Káidy.

Musel sa plaziť po podlahe

"Wau. Píše sa rok 2024 a práve som sa musel plaziť po podlahe poľských aeroliniek LOT, aby som sa dostal na TOALETU pri spiatočnom lete z Varšavy, lebo "nemáme na palube vozík a to je politika aeroliniek". Ak ste zdravotne postihnutí a nemôžete chodiť, je to iba diskriminačné," posťažoval sa na sociálnej sieti novinár Frank Gardner po prílete do Londýna.

Pripustil zároveň, že posádka sa snažila byť nápomocná, ako len mohla. "Nie je to ich chyba, ale aerolinky. S LOT nepoľavím, kým nevstúpi do 21. storočia," dodal zdravotne postihnutý novinár.

Ospravedlnenie

"Veľmi nás mrzí skúsenosť, akú pri poslednom lete prežil Frank Gardner. Hlboko sa ospravedlňujeme za nepohodlie spôsobené absenciou invalidného vozíka na palube," zareagovali aerolinky vo vyhlásení, z ktorého citoval list Rzeczpospolita.

LOT spresnil, že momentálne sú vozíky dostupné na palubách diaľkových letov, ale nie na kratších trasách, aj keď testuje riešenie, ktoré by umožnilo vybaviť invalidnými vozíkmi na pohyb na palube aj lietadlá prepravujúce cestujúcich na krátke vzdialenosti.

Pozrite si reportáž z 21. mája:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok