Let sa zmenil na nočnú moru. Cestujúcim praskli ušné bubienky, z nosa im tiekla krv

Niekoľko pasažierov leteckej spoločnosti Delta Air Lines malo zdravotné problémy po poruche tlakovej regulácie. Cestujúci hlásili krvácanie z nosa a iné nepríjemné príznaky. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

lietadlo Delta
Foto: TASR/AP

Problém s pretlakom v kabíne

Spoločnosť Delta sa ospravedlnila a uviedla, že posádka dodržala postupy a otočila lietadlo smerujúce do Portlandu späť do Salt Lake City, kde sa o cestujúcich postarali, uvádza CNN.

"Úprimne sa ospravedlňujeme našim zákazníkom za ich skúsenosť s letom 1203 z 15. septembra," uvádza vo vyhlásení hovorca spoločnosti Delta.

Problém s tlakom vyriešila a lietadlo bolo nasledujúci deň opäť v prevádzke. Jedna z pasažierok opísala, že mala pocit, akoby ju niekto pichal do ucha. Potom jej začalo krvácať. "Počula som zvuk, odniekiaľ vyšiel vzduch. Znelo to, ako keby mi bublalo v uchu. Dotkla som sa ho a tiekla mi z neho krv,“ opísala nepríjemnú skúsenosť Caryn Allenová.

Bola na služobnej ceste a uviedla, že podobné problémy mali aj jej kolegovia a ďalší cestujúci. "Naozaj veľmi nás začali bolieť uši, veľmi. Všetci okolo nás si držali uši, ľuďom z nich začalo krvácať, krvácali im aj nosy,“ povedala ďalej. Pre pretlak v kabíne im praskli ušné bubienky.

Incident vyšetrujú

Cestujúci na palube si rýchlo všimli, že niečo nie je v poriadku, povedala Allenová. Jej manžel si držal ruky na ušiach, bolo vidieť, že má bolesti, a ďalší cestujúci na druhej strane uličky vážne krvácal z nosa. Ostatní sa mu snažili pomôcť.

Hoci neboli hlásené vážne zranenia, 10 ľudí museli po prílete ošetriť. Federálny úrad pre letectvo (FAA) oznámil, že incident vyšetrí. ​Let Delta 1203 prepravoval 140 cestujúcich. 

Pozrite si archívnu reportáž z 1. júla o tom, ako let zasiahli hrôzostrašné turbulencie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok