Danko je šokovaný, nečakal, že ho zradí "vlastný". Plavákovej sa ospravedlnil namiesto Huliaka

včera 16:27 , Aktualizované: včera 19:25

Líder SNS Andrej Danko tvrdí, že je šokovaný a zradil ho "jeho vlastný". Reagoval tak na utorkovú tlačovú besedu Rudolfa Huliaka (nom. SNS). Odmietol, že by klub SNS zmenil svoj názor a nenechá sa vydierať.

Danko sa cíti byť zradený

Šéf SNS uviedol, že Huliak stál vždy po jeho boku. Dúfa, že sa vráti a bude to znova "ten dobrý chlap z Očovej ako pred rokom". Cíti sa byť zradený, že stratil priateľa, no verí, že koalícia nestratila poslanca.

Ubezpečil, že táto situácia neovplyvní schválenie konsolidačného balíka. "Rudolf Huliak ublížil iba sám sebe. Ľudia nemajú radi zradcov," reagoval Danko. Priznal, že na niečo takéto ho upozorňoval Tomáš Taraba.

Zároveň nechce, aby oddnes médiá Huliaka nejako spájali s SNS a prestali pri jeho mene písať zaradenie k tejto strane. Pripomenul, že za takéto správanie zo strany "vyrazil" Jána Slotu.

Huliak sa podľa Danka už nebude zúčastňovať na koaličných radách. "Pán Huliak si vedľa mňa nesadne v živote," dodal predseda SNS. Ako zradu tiež vníma Huliakovu podporu Hlasu-SD pri otázke predsedu Národnej rady SR. Je presvedčený, že sa s Hlasom dohodol.

Prekvapivé ospravedlnenie

Poslankyni PS Lucii Plavákovej sa ospravedlnil namiesto Huliaka, ktorý ju minulý týždeň nazval "sukou". Očakáva však, že to urobí aj sám Huliak. Neveril, že na adresu ženy dokázal použiť také vulgárne slová.

Dodal, že ospravedlnenie aj s kyticou pre poslankyňu očakáva od Huliaka už niekoľko dní. "Stojím si za tým, že Plaváková nemala byť v sále Národnej rady s dúhovou vlajkou, ale je mi úplne jedno akú má orientáciu, ide mi o poriadok v rokovacej sále," dodal. Reagoval tak na situáciu, keď minulý týždeň vykázal poslankyňu z rokovacej sály za nálepky na jej počítači.

Reakcia Hlasu

Hlas reagoval na situáciu v SNS. „Strana HLAS – sociálna demokracia vníma tlačové konferencie pánov Huliaka a Danka ako internú záležitosť klubu nášho koaličného partnera. Nevidíme dôvod komentovať vnútorné nastavenia SNS. HLAS je garantom stability koalície a našou prioritou je zachovať konštruktívnu a efektívnu spoluprácu v prospech všetkých ľudí na Slovensku,“ uviedlo tlačové oddelenie v oficiálnom stanovisku.

Tlačovú besedu Andreja Danka si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok