Gröhlingovi sa nepáči, že parlament nakúpil cigarety a zapaľovače za 60-tisíc. Vysvetlenie je úplne jednoduché

1.10.2024 14:03 , Aktualizované: 1.10.2024 14:22

Poslanec Národnej rady a predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling kritizuje "kontroverzný" nákup cigariet a zapaľovačov do parlamentu, ktorý mal vyjsť na 60-tisíc eur. Zákonodarcovia si však nejdú "vyhodiť z kopýtka".

Grohling
Foto: TASR/AP

Gröhling tieto informácie zverejnil prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti, čím vyvolal diskusiu o prioritách výdavkov verejných inštitúcií.

Kontroverzné verejné obstarávanie

Detaily o konkrétnych dôvodoch tohto nákupu a plánovanom využití týchto produktov zatiaľ neboli poskytnuté, hoci Gröhling v komentároch pridal fotku o verejnom obstarávaní, ktoré majú údajne odkazovať na tento nákup.

Tento krok vzbudil obavy o transparentnosť a efektívnosť hospodárenia s verejnými financiami v slovenskom parlamente.

Nejde o nákup pre poslancov

Kancelária NR SR sa dôrazne ohradzuje voči medializovaným informáciám a výmyslom, že má nakupovať tabakové výrobky pre osobnú spotrebu, napríklad pre poslancov NR SR.

Kancelária Národnej Rady obstaráva tabakové výrobky a fajčiarske potreby, ktoré sú určené výlučne pre ďalší predaj na určených miestach v priestoroch Národnej Rady SR, vrátane bufetu alebo účelového zariadenia v Častej Papierničke.

Výrobky si tak úplne bežne kupuje aj verejnosť, vrátane novinárskej obce.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok