Šimkovičovej rezort prehadzuje šéfov. Bittner ide z galérie do múzea, Timko to nebude mať ďaleko do práce

dnes 09:59 , Aktualizované: dnes 11:41

Miesto Antona Bittnera dosadili na post dočasného šéfa Slovenskej národnej galérie (SNG) Miloša Timku. Bittner bude zastávať miesto dočasného generálneho riaditeľa Slovenského národného múzea (SNM).

SNG
Foto: Facebook/SNG – Slovenská národná galéria

Informáciu o odvolaní Bittnera z SNG potvrdili pre denník SME zdroje z prostredia galérie, no bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Nominant ministerky Martiny Šimkovičovej bol poverený vedením galérie po odchode predchádzajúcej riaditeľky a viedol inštitúciu v prechodnom období.

Dočasným šéfom Slovenského národného múzea

Najnovšie informácie, ktoré priniesol Denník N, prezrádzajú, že Bittner bude novým dočasne povereným šéfom múzea.

Bittner nahradí Branislava Panisa, ktorého v pondelok odvolalo ministerstvo kultúry.

Panis bol dlhoročným zamestnancom SNM a jeho riaditeľom od roku 2016. Ministerstvo kultúry neuviedlo podrobnosti o dôvodoch jeho odvolania.

V galérii aj býva

Miloš Timko sa stal novým dočasne povereným riaditeľom Slovenskej národnej galérie. Informáciu potvrdili pre Denník N zdroje z galérie. Timko bol uvedený do funkcie zamestnancami ministerstva kultúry.

Zaujímavosťou je, že Timko je spojený s Antonom Bittnerom, ktorý si u neho objednal audit galérie.

Momentálne tiež býva v priestoroch galérie. Obaja sa poznajú z čias, keď spolu pracovali vo firme Gastrometal, ktorá je aktuálne v likvidácii.

Kto príde do vedenia SNG?

Spravodajský portál Aktuality.sk 27. septembra informoval, že galériu by mala od októbra viesť nová riaditeľka Silvia van Espen, čo potvrdilo niekoľko zdrojov z kultúrneho prostredia. Van Espen svoj nástup nechcela komentovať.

Pozrite si reportáž zo 7. augusta o odvolaní riaditeľov SNG a SND.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok