Dočasne poverený šéf SNG tvrdí, že nežiadal o cenovú ponuku pre stožiar a veľkú vlajku. Nevedno, kam by ho dal

4.9.2024 16:02

Tak má tam byť vlajka alebo nie? A ak áno, aká veľká? Pred Slovenskou národnou galériou stále neveje, čo trápi dočasne povereného šéfa aj ministerku kultúry. Problémom je osadenie stožiaru.

SNG Slovenská národná galéria
Foto: TASR/Dano Veselský

Dočasný riaditeľ Slovenskej národnej galérie (SNG) Peter Bittner odmieta obvinenia, že poslal architektonickému štúdiu BKŠP žiadosť o cenovú ponuku na stožiar pre vlajku.

Pre portál asb.sk uviedol, že nikdy nešlo o veľkú vlajku ani stožiar, ale o štandardnú veľkosť vlajky, akú používajú úrady alebo školy.

„Bola to klasická prevádzková úloha, ktorých denne riešim desiatky,“ zdôraznil Bittner.

On to ani neriešil

Podľa jeho vyjadrenia oslovila architektonické štúdio riaditeľka úseku správy budov SNG, ktorá sa zaujímala, či bol v rámci projektu rekonštrukcie galérie riešený aj problém umiestnenia štátnej vlajky.

Bittner tvrdí, že táto komunikácia prebehla bez jeho vedomia a súhlasu. Informácie zverejnené médiami označil za zavádzajúce a konanie Pavla Paňáka z ateliéru BKŠP, ktorý komunikoval s médiami, označil za neštandardné.

Odvolaniu bývalej riaditeľky SNG sa redakcia ta3 venovala aj v reportáži zo 7. augusta:

Na stožiar nemajú miesto

Diskusia o stožiari na vlajku vzplanula po vyjadreniach odvolanej riaditeľky SNG Alexandry Kusej, ktorá v diskusii na portáli denníka SME uviedla, že Bittner požiadal BKŠP o cenovú ponuku na stožiar.

Kusá tiež upozornila, že umiestnenie stožiara pred galériou je problematické, keďže ide o pamiatkovú zónu a priestor na chodníku patrí magistrátu.

Na chýbajúcu štátnu zástavu pred galériou upozornila aj ministerka kultúry Martina Šimkovičová.

Architekt Pavol Paňák pre SME uviedol, že počas plánovania rekonštrukcie galérie mysleli aj na vlajku a navrhli umiestniť úchyty na spodnú časť premostenia, podobne ako je to riešené na víťaznom oblúku v Paríži.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok