Izrael zasiahol hlavnú centrálu Hizballáhu. Zrovnal so zemou šesť budov na predmestí Bejrútu

včera 18:46 , Aktualizované: včera 19:41

Izraelu sa malo podariť zasiahnuť hlavnú centrálu hnutia Hizballáh v hlavnom meste Libanonu. Išlo o zrejme najväčší útok doposiaľ.

Izraelská armáda oznámila, že dnes podnikla sériu náletov na centrále libanonského šiitského hnutia Hizballáh na južnom predmestí Bejrútu. Armádne vyhlásenie hovorí o "cielenom útoku".

Izraelské televízne stanice uviedli, že terčom bol najvyšší líder hnutia Hasan Nasralláh a armáda teraz zisťuje, či bol zasiahnutý. Zdroje agentúr AFP aj Reuters blízke Hizballáhu tvrdia, že Nasralláh je nažive. Informácie o obetiach neboli bezprostredne k dispozícii.

Podľa bezpečnostného zdroja Reuters v Libanone išlo od začiatku takmer rok trvajúceho konfliktu o najväčší úder izraelských vzdušných síl na bejrútske predmestie Dahíja, ktoré je považované za baštu Hizballáhu.

Televízna stanica Al-Manár, ktorá je napojená na Iránom podporovaný Hizballáh, bez bližších podrobností informovala, že séria viacerých vzdušných útokov si vyžiadala mnoho obetí a zničila štyri domy. Zdroj agentúry AFP hovorí o šiestich úplne zničených budovách.

Fotograf agentúry AFP na mieste zaznamenal scény paniky, kedy sa obyvatelia snažili z oblasti utiecť. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery mohutných explózií a hustých stĺpov dymov stúpajúcich z viacerých rôznych miest.

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari v televíznom vyhlásení uviedol, že ústredné veliteľstvo Hizballáhu bolo zámerne umiestnené pod obytnými budovami v rezidenčnej štvrti.

Pozrite si reportáž o piatkových útokoch Izraela na Libanon:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok