Úradníci v Banskej Bystrici reagujú na zmenu klímy. Služobné autá vymenili za elektrobicykle

Mestskí úradníci v Banskej Bystrici počas práce nebudú využívať služobné autá, ale budú jazdiť na elektrobicykloch. Toto opatrenie urobila radnica ako reakciu na zmenu klímy. Nabíjať ich budú pomocou fotovoltických panelov, ktoré nainštalovali na dvore mestského úradu.

19 nových elektrobicyklov a dve elektrické kolobežky. Tieto dopravné prostriedky môžu začať využívať zamestnanci banskobystrického mestského úradu. Radnica ich zakúpila v rámci projektu Reakcia na zmeny klímy mesta.

E-biky a kolobežky sú dobíjané pomocou 20 kusov fotovoltických panelov. Tie sú umiestnené na prístreškoch, pod ktorými elektrobicykle parkujú.

Ako prví začali jazdiť na e-bikoch mestskí policajti. Keďže sa osvedčili, zapojili aj úradníkov.

Celý projekt stál asi 130-tisíc eur a peniaze získali z eurofondov. Keďže v meste zatiaľ funguje iba jediná cyklotrasa z Podlavíc do centra, úradníci musia využívať bežné cesty. Aj to by sa ale malo zmeniť.

Banská Bystrica tvrdí, že sa dlhodobo hlási k uhlíkovej neutralite a podpora cyklodopravy nie je jediná aktivita. Už čoskoro chcú nainštalovať 35 nabíjacích bodov pre elektromobily na sídliskách Radvaň a Fončorda.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok