Čo vám ušlo z V politike: Danko priznal, že niektoré veci musí strpieť. Ide sa "do krvi pobiť" za lacné diaľničné známky

Hosťami V politike boli Andrej Danko z SNS a Tomáš Valášek z PS. Témou bola konsolidácia verejných financií. Prečítajte si, čo ste možno z nedeľňajšej relácie zmeškali.

danko valašek
Foto: ta3

Návrh na kontrolu cien za energie

Valášek spomenul vlastný návrh na kontrolu cien za energie z roku 2022. Príspevok na bývanie mal pomôcť v prípade, že ak rodina míňa viac ako 30 percent rozpočtu na bývanie, kde zaradili aj ceny energií, štát by doplatil zvyšok, čo rodina platí nad 30 percent príjmu rodiny. 

„Aby sa už nikdy nestalo, že ľudia na Slovensku, ktorí majú nižšie príjmy, si budú musieť vybrať medzi jedlom na stole a strechou nad hlavou,“ vysvetlil. Dodal, že k návrhu patril aj nominálny strop.

Danko s ním súhlasil a povedal, že ministerka hospodárstva Denisa Saková nezvládla energopomoc z hľadiska systémového nastavenia.

Danko by konsolidáciu "d*bol dole"

Danko povedal, že na rozdiel od slovenskej vlády Francúzi oznámili, že nemajú priestor konsolidovať na trojpercentný deficit, že potrebujú čas do roku 2027. Podľa neho to znamená, že my ako malý štát sa snažíme konsolidovať zodpovedne.

„Vo mne každý deň buble to, že či mám sa postaviť v parlamente a povedať: kašlem na toto celé, ľudia, zobuďte sa, poďte to celé analyzovať. Alebo mám štát odovzdať ľuďom ako PS, ktoré by dnes priznalo, že by to zaťaženie bolo pre občanov väčšie,“ uviedol líder národniarov. Priznal, že má výhradu ku každému silnému rezortu, a že musí prísť k hospodárnym opatreniam. Dodal, že treba hľadať úsporu v štáte.

Vyjadril sa aj k diaľničným známkam, vo všeobecnosti je proti nim. V pondelok (23.9.) sa chce na rokovaní "do krvi pobiť", aby sa cena nezvýšila, ako sme informovali už pred niekoľkými dňami. Podľa Danka za tým stojí Brusel, ktorý vystaval časť diaľnic a "pomaly diktuje aj cenu diaľničnej známky".

Po relácii V politike Danko povedal svoj úprimný názor na konsolidačný balíček. „Keby som mohol, tak to celé d*bnem dole, ale nedá sa,“ vyhlásil. Tvrdí, že musel niektoré veci strpieť, ale nie je šťastný z toho, čo nás čaká.

Celú časť relácie si môžete pozrieť vo videu nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok