Danko kritizuje vlastných partnerov. Bez servítky sa vyjadril na adresu ministrov Hlasu, Šutaj Eštok reaguje

dnes 12:32 , Aktualizované: dnes 14:45

V diskusnej relácii ta3 V politike predseda SNS Andrej Danko tvrdo kritizoval koaličný Hlas, ministerky Denisu Sakovú a Zuzanu Dolinkovú a ministra Tomáša. Podľa Andreja Danka v zdravotníctve rastie vplyv oligarchov.

Danko V politike hovoril o tom, že zdedili zadlžený štát. Je presvedčený, že počas covidu sa "rozkradol štát" a ľudia za to zodpovední boli "nabalení na štátny rozpočet". Preto má výhrady voči Dolinkovej.

Výčitky voči Hlasu

Bojuje sa s otázkou, či má ustúpiť požiadavkám koaličných partnerov, menovite spomenul ministra práce Erika Tomáša (Hlas-SD), o ktorom si myslí, že tvrdohlavo presadil trinásty dôchodok a tlačí na zrušenie rodičovského príspevku. 

Na adresu ministerky Sakovej povedal, že nezvládla energopomoc a z hľadiska systémového nastavenia.

Spomenul ale, že je preňho menšie zlo zostať v koalícii, ako nechať vládnuť PS.

Danko očakáva, že Hlas ukáže, že je manažérsky schopný, keďže si podľa neho vydobyli rovnaký počet ministerstiev ako Smer. Povedal, že Dolinkovú nemôžu odvolať na základe návrhu od opozície, ale politický tlak v parlamente je.

Dolinková reaguje

Ministerka zdravotníctva sa ostro ohradila voči Dankovým tvrdeniam o situácii v zdravotníctve. Predseda SNS má podľa Dolinkovej zjavne skreslené a čiastkové informácie a zdravotníctvu nerozumie.

Vo svojom vyhlásení ministerka uvádza, že je poľutovania hodné, že mylné a klamlivé informácie prichádzajú od koaličného partnera. Je kedykoľvek pripravená Dankovi vysvetliť, čo je pravda a čo lož.

Reakcie členov Hlasu

„Andrej Danko dnes krivo klamal. Rezort práce, ani ja osobne, sme v aktuálnom konsolidačnom balíčku neiniciovali zmenu rodičovského dôchodku. Išlo o návrh koaličného konsolidačného tímu, v ktorom mala nominanta aj SNS,“ uvádza sa v stanovisku ministerstva práce.

Danko mal v rozpore so svojimi predchádzajúcimi postojmi súhlasiť nielen so znížením rodičovského dôchodku, ale zároveň aj s vyzbrojovaním armády za stovky miliónov eur. „Ja ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny som s tým nesúhlasil, o čom sa v koalícii vie,“ povedal minister Tomáš.

Koalícia je taká silná, ako jej najslabší článok. Verím, že Andrej Danko si uvedomí, kto tým slabým článkom je, a v diskusných reláciách sa v budúcnosti vyhne svojim mylným domnienkam a podrývaniu stability celej koalície,“ reagoval na Danka minister vnútra a líder Hlasu Matúš Šutaj Eštok.

Richard Raši na Facebooku uviedol, že útokmi na tím ministrov Hlasu sa niekto snaží prekryť svoje vlastné problémy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok