Glück: Útoky na Šimečku boli len politickou metaforou. Odvolávaním zakrývate svoju neschopnosť, reagovala Mesterová

včera 21:02

Pozvanie do relácie Král na ťahu prijali zástupcovia strany Smer-SD a hnutia Progresívne Slovensko. Vládnu stranu reprezentovali podpredseda parlamentu Tibor Gašpar a poslanec Richard Glück. Na druhej strane boli predseda poslaneckého klubu PS Martin Dubéci a poslankyňa Zuzana Mesterová.

Král na ťahu
Foto: ta3

Témou diskusie bolo nielen odvolanie podpredsedu Michala Šimečku, ale aj konsolidácia verejných financií a zvyšovanie DPH.

Diel relácie Král na ťahu sa skončil.

22:10 Dubéci by privítal konštruktívnu debatu ohľadom zvýšenia daní, dodal však, že pri pomstychtivých výrokoch premiéra na adresu progresívcov nepovažuje stretnutie nepovažuje za reálne.

22:01 Dubéci v relácii pripomenul slová premiéra Roberta Fica, ktorý na začiatku roka povedal, že "DPH nikdy nezvýši". Zdražovanie sa podľa jeho slov do slovenskej spoločnosti "rozleje ako povodeň". Gašpar to označil za "strašenie".

21:58 "Kroky na konsolidáciu sa snažíme robiť v rámcoch, ktorý je možný," otvoril ekonomickú tému poslanec Gašpar s tým, že svojim voličom konsolidáciu sľúbili.

21:57 Na otázku o voľných parlamentných postoch sa obe strany vyjadrili, že v priebehu najbližších týždňoch zverejnenia mená kandidátov.

21:52 Mesterová zhodnotila celú kauzu tak, že vláda sa týmito krokmi len snaží zakryť svoju neschopnosť na rezorte spravodlivosti.

21:42 "Prečo sa cítite byť dotknutí, keď sa hovorí o machináciách?" reagoval na Dubéciho poslanec Glück. Zároveň dodal, že "chobotnica" okolo Šimečkovcov je dokázateľne prepojená.

21:36 Poslanec Dubéci považuje za nehorázne, ako sa vládni poslanci zameriavajú na rodinných príslušníkov, ktorí nemajú s politikou nič spoločné.

21:30 Gašpar na správu reagoval, že opozícia zatajuje skutočné pozadie kauzy s dotáciami a týmto len prekrýva fakty.

21:25 Počas diskusie citovala poslankyňa Mesterová správu z auditu, ktorá deklaruje, že "aktívne prepojenie žiadateľov z mimovládneho prostredia s médiami a politickými subjektami boli preukázané."

21:18 Prešetrenie čerpania dotácií majú podľa Mesterovej na starosti kompetentné orgány. "Vy tu máte len nejaký stand-up o tom, čo je to účtovníctvo," zhodnotila absurdné dôvody Šimečkovho odvolania.

21:13 Poslanec Glück označil osobné útoky na Šimečku za "politickú mateforu," ktorá je v politike veľmi často využívaná. "Keď ste nám vy na tribúnach nadávali do zlodejov, tak neviem, o čo je toto horšie," obhajoval svoje nedávne vyhlásenia na adresu šéfa progresívcov.

21:08 "K odvolaniu Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu nás viedla opozícia, ktorá rozdeľuje spoločnosť," povedal na úvod Tibor Gašpar s tým, že koalícia je s výsledkom spokojná.

Celý diel relácie Král na ťahu si pozrite nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok