VIDEO: Horor v Thajsku. Ženu dve hodiny zvieral 20-kilový pytón, záchrana prišla v poslednej chvíli

včera 19:34

Žena v Thajsku strávila dve hodiny v zovretí 20-kilogramového pytóna, kým sa ju záchranárom podarilo vyslobodiť. Had na ňu zaútočil, keď umývala riad vo svojom dome v provincii južne od Bangkoku. Informuje o tom denník The Guardian.

Thajsko had
Foto: TASR/AP

Nečakaný boj o život

Pytón ženu niekoľkokrát uhryzol. Snažila sa s hadom bojovať a kričala o pomoc, ale nikto ju nepočul. V jednom momente chytila hada za hlavu v nádeji, že ju pustí, ale pytón ju namiesto toho začal škrtiť. Ženino volanie o pomoc nakoniec počul sused a privolal pomoc.

Zasahujúci policajt povedal, že vylomil dvere do domu, keď počul slabý hlas vychádzajúci zvnútra. "Pytón ju pravdepodobne škrtil už nejaký čas, pretože jej pokožka bola bledá," povedal o obeti.

Záchrana v poslednej chvíli

Zástupca povedal, že si všimol stopu po uhryznutí na nohe ženy. Snažil sa jej pomôcť tak, že hada postrčil, aby sa odplazil. K polícii sa pripojili členovia záchrannej organizácie a ženu následne previezli do nemocnice na ošetrenie.

Pytóny nie sú jedovaté, ale ich uhryznutie môže spôsobiť infekciu. Svoju korisť zabíjajú tak, že sa okolo nej obtočia a udusia ju.

Časté útoky plazov

Podľa Národného úradu pre zdravotnú bezpečnosť bolo v minulom roku v Thajsku ošetrených približne 12 000 ľudí v dôsledku uhryznutia jedovatými hadmi a zvieratami. Podľa vládnych údajov zomrelo vlani v krajine na následky uštipnutia hadom 26 ľudí.

V auguste tohto roku v tej istej provincii pytón uhryzol muža do genitálií, keď sedel na záchode na druhom poschodí svojho domu. Muž chytil hada, aby mu zabránil v úniku do domu, a snažil sa ho vytiahnuť zo záchoda. Pritom hada bil po hlave rukou a záchodovou kefou, kým na jeho volanie o pomoc nezareagoval sused.

Muž thajským médiám povedal, že mal predpísané antibiotiká a pociťoval bolesť v postihnutej oblasti. Dodal, že z útoku mal traumu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok