Sparta nad Salzburgom dominovala. K víťazstvu "rudých" prispela Haraslínova asistencia

včera 21:15

Futbalisti pražskej Sparty zvíťazili v 1. kole ligovej fázy Ligy majstrov nad RB Salzburg 3:0. O trojbodový vstup českého šampióna do elitnej súťaže sa pričinil aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín, po ktorého akcii padol prvý gól.

Liga majstrov
Foto: TASR/AP

Futbalisti Bologne remizovali v ďalšom stredajšom stretnutí so Šachtarom Doneck 0:0. Hráči talianskeho tímu sa v najprestížnejšej klubovej súťaži predstavili po 60 rokoch.

Sparta vyletela na súpera a už v 2. minúte vypukla na Letnej erupcia gólovej radosti. Haraslínovu strelu po dravom prieniku do pokutového územia vyrazil brankár Salzburgu iba pred Kairinena a ten nemal problém poslať loptu do siete.

Zaslúžené víťazstvo

O dve minúty mohol Haraslín zvýšiť náskok "rudých", jeho pokus z diaľky po zlej Blaswichovej rozohrávke tesne minul ľavú žrď. Neskôr volala po góle aj Olatunjiho hlavička, ktorej chýbali k úspechu centimetre.

Nigérijský útočník sa dočkal pred odchodom do šatne. Šikovne si zbehol do pokutového územia na Vitíkov nákop a krížnou strelou z ostrého uhla poslal dominujúcu Spartu do dvojgólového vedenia.

Rozhodli neúspešné pokusy a zranenia

Domáci kontrolovali vývoj zápasu a v 58. minúte uštedrili súperovi tretí úder. Laci sa vnútri šestnástky "pohral" s dvojicou brániacich hráčov, položil si aj brankára Salzburgu a zasunul loptu do odkrytej brány - 3:0.

Haraslín opustil trávnik v 72. minúte za rozhodnutého stavu a aplauzu publika. Salzburg zaostal za očakávaniami a v Prahe prehral rozdielom triedy.

Šachtar mohol ísť proti Bologni do vedenia v 4. minúte, Sudakova však z jedenástky vychytal brankár Skorupski. Smolu mali hostia aj v tom, že v priebehu prvého dejstva prišli o zranenú dvojicu Sikan - Konopľa. Prvý polčas nepriniesol veľa vzruchu pred bránami, v druhom mala navrch Bologna, ale loptu jej hráči do siete nedopravili.

Pozrite si reportáž o Niké lige zo 16. septembra 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok