Dôvody na odvolanie Šimečku boli viac než jasné, hovorí Gašpar. Vaši vlastní poslanci sa mi potom ospravedlňovali, oponovala Jaurová

Parlamentom v posledných dňoch otriasa ostrý politický spor. Koalícia v utorok (17. 9.) odvolala opozičného lídra Michala Šimečku z vedenia parlamentu.

20240917- Téma dňa
Foto: ta3

Jaurová: Odprezentovali ste svoj amaterizmus

Poslankyňa na jeho slová reagovala, že koalícia počas rozpravy len preukázala svoju neznalosť toho, ako dotácie fungujú.

"Argumenty boli naozaj absurdné. Keď som chodila po chodbách parlamentu, tak vaši vlastní poslanci sa mi ospravedlňovali za to, že hlasovali za odvolanie Šimečku," prezradila Jaurová.

Gašpar kritizoval najmä dotácie na rezorte spravodlivosti, na ktoré prišiel minister spravodlivosti Boris Susko.

"Povedzme si jasne, že išlo o rezort spravodlivosti, išlo o systém, v ktorom boli zapojení dvaja ľudia a ktorí, podľa doterajších zistení, netransparentne vyžívali dotácie na svoje projekty," uviedol na margo vyjadrení Jaurovej.

Poslankyňa na záver spomenula aj osobné útoky vládnych predstaviteľov vrátane premiéra na šéfa Progresívneho Slovenska v súvislosti s jeho partnerkou, ktorá získané peniaze vraj využívala na svoje osobné a kariérne potreby.

"Takéto výdavky nie sú v grantoch povolené," obvinila Gašpara z klamstva.

Parlament bez kľúčových postov

Na otázku moderátora, či obsadia progresívci miesto podpredsedu, odpovedala, že ešte nad tým uvažujú. Podľa nej je však dôležité, aby sa obsadil najprv post šéfa parlamentu.

"Vedenie NR SR s troma podpredsedami bude náročné, ale budeme sa snažiť vyriešiť posty v NR SR čím skôr," vyjadril sa Tibor Gašpar a dodal, že predseda parlamentu musí byť z kruhov vládnej koalície.

Vyvrátil tým dohady o tom, že v hre o funkciu podpredsedu je aj poslanec za KDH František Mikloško.

Pozrite si celú časť relácie, v ktorej sa dozviete aj to, čo si poslanci myslia o odvolaní Márie Kolíkovej z postu šéfky výboru na kontrolu činnosti SIS, ako aj to, čo vybavil v Bruseli podpredseda vlády Peter Kmec.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok