Všade voda, ale medzi politikmi to aj tak iskrí. Na jednej veci sa ale koalícia a opozícia zhodli

17.9.2024 00:00

Všade voda, ale medzi politikmi to aj tak iskrí. Máte šťastie, že máte nás a nie len opozíciu, odkazujú ľuďom ministri. Opozícia kontruje, že ešte aj povodne koalícia zneužíva na útoky.

Opozícia vyčíta koalícii a naopak

Neprestávajúci dážď a vysoká voda postavili do pozoru polovicu Slovenska. Rešpekt patrí bezpečnostným zložkám a dobrovoľníkom – vzácne sa zhodujú politici.

S postupnými vyhliadkami na lepšiacu sa situáciu sa ale zmier vytratil. A aj pre povodne to už medzi koalíciou a opozíciou iskrí.

Ako príklad vytiahol bývalý minister vnútra na svojom Facebooku policajné autá pod vodou. Vraj bude aspoň dôvod nakupovať nové.

Rezort na kritiku reagovať nechcel. Na sociálnej sieti ale tvrdenia Mikulca označil za hoax. 

Ku kritike sa pridala aj SaS a dodala, že hektika uplynulých dní popieračom klimatickej zmeny ukazuje, že niečo sa s prírodou deje.

A hoci niektorí ministri boli v teréne, opozícii chýbalo krízové zasadnutie vlády či bezpečnostnej rady. Jubilujúci premiér ich zvolal až po troch dňoch.

Dočasný šéf parlamentu odkázal, že Národná rada je rozhodne pripravená kedykoľvek podať pomocnú ruku a vyjsť v ústrety pri riešení povodňovej situácie. Realitu ukážu najbližšie dni.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok