SaS: Ministerstvo športu je zatopené a predražené. Danko sa bráni a hovorí o politickom hyenizme

16.9.2024 19:11

Ministerstvo cestovného ruchu a športu má byť zatopené. SaS hovorí o nevýhodných a rizikových priestoroch a SNS viní z plytvania peniazmi. Národniari sa však bránia a tvrdia, že opozičná strana len zbiera politické body.

zatopené ministerstvo.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Strana SaS obvinila ministerstvo cestovného ruchu a športu, že si nevýhodne prenajíma kancelárske priestory na nábreží Dunaja, ktoré sú údajne ohrozené povodňami. Podľa podpredsedu SaS Mariána Viskupiča je prenájom týchto priestorov finančne nevýhodný a škodí slovenskému športu. SaS o tom informovala v tlačovej správe.

Viskupič tvrdí, že vďaka tejto zmluve, uzavretej pod vedením SNS, prichádza štát každoročne o viac ako pol milióna eur, ktoré mohli byť investované do rozvoja športu.

„Ešte na jar sme viackrát upozornili na to, že priestory, kde sídli novovzniknuté ministerstvo športu, sú predražené a nechránené pred povodňami. Andrej Danko a minister Dušan Keketi vďaka prenájmu týchto zatopených priestorov pripravujú slovenský šport každoročne o vyše pol milióna eur,“ vyhlásil Viskupič.

Dodal, že štát platí za prenájom 20 eur za meter štvorcový, čo je dvakrát viac, ako si dokázalo vyjednať napríklad ministerstvo školstva, ktoré platí iba 10 eur za meter štvorcový.

Podpredseda SaS preto vyzval ministra športu a cestovného ruchu, aby okamžite od tejto nevýhodnej zmluvy odstúpil a našiel primerané priestory, ideálne vo vlastníctve štátu.

Priestorov ministerstva sa voda vraj nedotkla

SNS sa voči tvrdeniam SaS dôrazne ohradila a stranu obvinila zo šírenia klamlivých informácií. SNS vyzvala predsedu SaS Branislava Gröhlinga, aby sa verejne ospravedlnil za šírenie nepravdivých správ, podľa ktorých malo dôjsť k vytopeniu priestorov ministerstva.

„Ministerstvo cestovného ruchu a športu sa jasne ohradilo, že nedošlo k žiadnemu vytopeniu priestorov ministerstva,“ uviedla strana SNS v oficiálnom stanovisku. SNS zároveň obvinila SaS z politického hyenizmu a zneužívania citlivej témy povodní na získavanie politických bodov.

„SNS vyzýva politikov zo strany SaS, aby nezneužívali tému povodní na politické body. Politický hyenizmus pri tak náročnom období je odrazom charakteru strany SaS,“ dodala SNS.

K situácii sa na sociálnej sieti vyjadril aj predseda národniarov Andrej Danko.

„Táto budova je historická a v minulosti niekoľkokrát odolala práve záplavám,“ tvrdí Danko. Zároveň dodal, že priestory ministerstva sa nenachádzajú v spodných podlažiach, resp. pivničných priestoroch, ktoré podľa ministerstva skutočne zaplavené boli. „Tie by asi nikto neprenajal,“ konštatoval líder SNS.

Pozrite si zostrih tlačovej besedy SHMÚ k aktuálnej situácii:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok