Povodne v Česku: Muž skočil z mosta do rozbúrenej rieky. Ďalší využil situáciu a surfoval na Vltave

16.9.2024 16:06 , Aktualizované: 16.9.2024 19:46

Video muža, ktorý skočil počas záplav z mosta do rieky Dřevnice, sa objavilo na sociálnej sieti Facebook. Polícia aj hasiči označili jeho správanie za nezmyselné hazardovanie. Muž sa nakoniec sám prihlásil na polícii s tým, že urobil hlúposť.

Otrokovice muž skočil do rieky
Foto: Facebook/Otrokovice

O mužovi, ktorý riskoval svoj život, písal český portál iDNES.cz. Na videu sa muž oblečený iba v šortkách rozbehne, preskočí zábradlie a dopadne do rieky. Po pár desiatkach metrov doplával k brehu.

Polícia aj hasiči konanie muža odsúdili

„Otrokovice nie sú len obyčajné mesto. Otrokovice sú životný štýl,“ napísal admin skupiny, v ktorej sa objavilo video.

Ľudia konanie muža odsúdili. Hasiči majú podľa nich momentálne plné ruky práce. "V žiadnom prípade by ľudia nič také nemali robiť," uviedla hovorkyňa krajských hasičov Lucie Javoříková. "V prípade rieky so silným prúdom je jednak v ohrození ten, kto tam skočí, ale aj prípadne pre zasahujúcich hasičov," dodala.

Ďalší surfoval na Vltave

Úrady v Česku apelujú na ľudí, aby sa nepribližovali k rozbúreným vodám. Aj napriek varovaniam sa ďalší muž rozhodol, že si zasurfuje rovno v rozbúrenej Vltave, informoval o tom portál iMeteo.sk.

Riskujúcim odporúča polícia odbornú pomoc

Na riskantné správanie reagovala aj česká polícia. „V posledných dňoch sa stretávame s tromi typmi ľudí. Tými, čo o niečo prišli. Tými, čo tým prvým nezištne či z titulu svojej profesie pomáhajú. Tými, čo skáču do rozvodnenej rieky z mosta, schádzajú na paddleboarde Vltavu alebo trénujú vo svojom kajaku jazdu na divokej rieke,“ napísala na sociálnej sieti X.

„Tým prvým chceme odkázať: Držte sa, ste silní a zvládnete to. Tým druhým tisíckrát ďakujeme. No a tých tretích úprimne ľutujeme a prajeme im, aby sa im dostalo odbornej pomoci,“ doplnila polícia.

Muž nakoniec sám políciu kontaktoval. Priznal, že urobil hlúposť. Polícia ho chce vypočuť. Hrozí mu pokuta v hodnote 10-tisíc českých korún (necelých 400 eur) za priestupok na úseku proti verejnému poriadku.

Pozrite si reportáž o povodniach v Česku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok