Leclerc ovládol kvalifikáciu v Baku. Pole position na VC Azerbajdžanu získal už štvrtý rok za sebou

14.9.2024 15:41

Monačan Charles Leclerc odštartuje z pole position na nedeľnej Veľkej cene Azerbajdžanu, 17. podujatí tohtoročného seriálu MS F1.

Charles Leclerc F1
Foto: TASR/AP

Jazdec Ferrari dosiahol v sobotňajšej kvalifikácii najlepší čas, mestský okruh v Baku zvládol za 1:41:365 min. Pole position v Azerbajdžane získal štvrtý rok za sebou.

Leclerc zdolal druhého Oscara Piastriho (McLaren) o 321 tisícin sekundy. Z druhého radu odštartujú Carlos Sainz z tímu Ferrari a Sergio Perez z Red Bullu.

Verstappen na šiestom mieste

Trojnásobný majster sveta a líder tohtoročného šampionátu Max Verstappen (Red Bull) skončil v kvalifikácii na šiestom mieste.

Pilot Ferrari sa dokázal rýchlo otriasť z nehody v prvom voľnom tréningu. V druhom bol najrýchlejší, v treťom skončil druhý a v kvalifikácii dominoval.

"Je to jedna z mojich najobľúbenejších tratí. Nebol to jednoduchý víkend, ale nehoda neublížila mojej sebadôvere. Vedel som, že musím po tréningoch niečo dohnať. V kvalifikácii som sa snažil vyhýbať múrom a v záverečnom kole som sa do toho pustil naplno. V aute som mal skvelý pocit a je úžasné, že som vybojoval pole position. Verím, že v nedeľu to konečne dokážeme," povedal Leclerc podľa BBC.

Prekvapením bolo vyradenia Landa Norrisa už v prvej fáze kvalifikácie. Britský jazdec McLarenu musel po žltých vlajkách spomaliť vo svojom najrýchlejšom záverečnom pokuse a napokon obsadil až 17. miesto.

Výsledky kvalifikácie na VC Azerbajdžanu

1. Charles Leclerc (Mon./Ferrari) 1:41,365 min.

2. Oscar Piastri (Austr./McLaren) +0,321 s

3. Carlos Sainz (Šp./Ferrari) +0,440

4. Sergio Perez (Mex./Red Bull) +0,448

5. George Russell (V.Brit./Mercedes) +0,509

6. Max Verstappen (Hol./Red Bull) +0,658

7. Lewis Hamilton (V.Brit./Mercedes) +0,924

8. Fernando Alonso (Šp./Aston Martin) +1,004

9. Franco Colapinto (Arg./Williams) +1,165

10. Alexander Albon (Thaj./Williams) +1,494

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok