Českou metropolou sa prehnala formula 1. Divákov čakalo aj stretnutie s legendárnym pilotom

31.8.2024 05:00

Do Prahy zavítal jeden z najlepších monopostov v histórii formuly 1. Prítomných divákov čakalo okrem výnimočného zvukového zážitku aj stretnutie s legendárnym pilotom.

Hlavnou hviezdou vypredaného podujatia na Rohanskom nábreží bol legendárny škótsky pilot David Coulthard. Nechýbali divoké otočky či drifty. Divákom tak sprostredkoval neopakovateľnú zvukovú kulisu pretekárskeho motora, ktorý v roku 2011 priviezol Sebastiana Vettela a Marka Webbera k víťazstvu v dvanástich Grand Prix.

Festival rýchlych kolies odštartoval litovský motocyklový kaskadér Arūnas Gibieža, ktorý predviedol kúsky popierajúce fyzikálne zákony. Hneď nato dostala divákov do varu dvojica drifterov.

Potom už boli diváci svedkami zrýchlenia z nuly na dvesto za menej ako päť sekúnd. Elitný bývalý pilot formuly 1 a víťaz trinástich Grand Prix David Coulthard sa neobjavil v Prahe po prvýkrát.

Českú metropolu si obľúbil

„Milujem Karlov most a celkovo nádhernú architektúru. Českú metropolu som si obľúbil a rád sa sem vraciam. Mám tu veľa priateľov. Preto som bol rád, že sme mohli priviezť auto formuly 1 do srdca mesta. Verím, že si to diváci užili naplno rovnako ako ja,“ povedal bývalý pilot formuly 1 David Coulthard.

Praha sa organizovaním tejto prestížnej akcie zaradila k Dallasu, Sarajevu, Belfastu, Santiagu de Chile a ďalším metropolám, kde sa akcia odohrala v minulosti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok