Teplári reagujú na výrazné ochladenie. V Bratislave odštartovala vykurovacia sezóna

13.9.2024 16:59 , Aktualizované: 13.9.2024 18:54

Spoločnosť MH Teplárenský holding, závod Bratislava, oznámila, že 13. septembra 2024 spustí vykurovanie v rámci skúšobnej prevádzky.

Cieľom tohto kroku je umožniť odberateľom pripojeným na odovzdávacie stanice tepla otestovať svoje technologické zariadenia pred začiatkom vykurovacej sezóny, píše na spoločnosť na svojom webe.

Okrem prípravy na zimu spoločnosť reaguje aj na predpoveď ochladenia a požiadavky odberateľov o vykurovanie počas chladnejších častí dňa.

V prípade zvýšenia teploty nad 17 stupňov Celzia systém automaticky preruší dodávku tepla, pričom vykurovanie sa obnoví pri poklese teploty pod 15 stupňov Celzia.

Vykurovanie spúšťa aj Veolia Energia Slovensko, ktorá zásobuje teplom väčšinu Bratislavy.

"Zahajujeme realizáciu technickej skúšky pripravenosti vykurovacieho systému pre nadchádzajúce vykurovacie obdobie pre lokalitu Bratislava - Petržalka, Dúbravka, Podunajské Biskupice," informovala spoločnosť.

Vykurovacia sezóna sa začína od 1. septembra

Vykurovacia sezóna začína, podľa vyhlášky, 1. septembra a končí 31. mája.

Reálne sa však kúrenie spúšťa až keď priemerná denná teplota vonku klesne pod 13 stupňov aspoň dva dni po sebe a predpoveď počasia nenasvedčuje tomu, že by sa malo otepliť.

Pozrite si aj reportáž o výsledkoch zasadnutia povodňovej komisie:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok