Dolinková Stachurovi: Nie ste kontrolór, v trenčianskej nemocnici ste nemali čo robiť. Bola to Potemkinova dedina, reagoval

12.9.2024 22:27

Kauza za kauzou. Ak témou dňa nie je odvolávanie, potom sú to nekončiace problémy v zdravotníctve. Ako vníma koalícia snahu KDH odvolať jej ministerku a ako to bolo v skutočnosti so Stachurovou návštevou trenčianskej nemocnice?

Král na ťahu
Foto: ta3/Jozefína Sihelská

Potemkinova dedina a zamenenie si profesie

Opozícia na podnet KDH navrhla odvolanie ministerky Dolinkovej. Jeden z najzávažnejších dôvodov označili kolaps na kardiologickom oddelení v Trenčíne a (ne)výmenu vodovodných potrubí.

Kauza trenčianskej nemocnice vyvrcholila Stachurovou návštevou nemocnice. Vraj ho ministerka k tejto návšteve vyprovokovala. Priznal, že na oddelenie prišiel neohlásene, a že hoci sa dostal dovnútra, tak mu bolo zamedzené rozprávať sa s lekármi a sestrami. „To, čo som našiel, je Potemkinova dedina,“ komentuje.

Dolinková rázne odmieta, že by Stachuru niekam pozvala. „Nemocnica nie je verejné priestranstvo, kde sa môžete pozerať, alebo kontrolovať. Nie ste kontrolór,“ oponuje ministerka.

V prípade potrubia rezort čaká na audit. Zároveň sa ministerstvo odvoláva na znalecký posudok, ktorý hovorí, že všetky práce, ktoré boli vykonané, sú v súlade s koncesnou zmluvou. Oddelenie momentálne funguje.

Záznam diskusie si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok